Nu zondag, 21 februari, roept Sportoase -samen met enkele andere sector-genoten- haar leden op om in alle veiligheid te komen lopen op een loopband die in de buitenlucht aan de verschillende fitnesscentra van Sportoase geplaatst wordt.

Op deze manier wil Sportoase en bij uitbreiding de hele fitnesssector bewijzen dat sporten in een gezonde omgeving in alle veiligheid en met het hoogste comfort mogelijk is.

Meer zelfs, sporten is een must om onze gezondheid een boost te geven. Fitte mensen zijn nu éénmaal weerbaarder en daar vechten (lopen) we voor!

Het ultieme doel van deze actie is om met alle deelnemende fitnesscentra samen 10.000 km te verzamelen en zo positief de aandacht te vestigen op het belang van beweging en de rol die fitnesscentra hierin kunnen spelen door hun veilig en kwalitatief bewegingsaanbod.

Iedereen die dit doel wil ondersteunen kan zich telefonisch inschrijven bij Sportoase om komende zondag zijn of haar kilometers te lopen tussen 10u00 en 18u00. Op deze manier zorgen we ervoor dat elke loper zijn/haar eigen tijdslot heeft en er te allen tijde een veilige afstand kan bewaard worden.

Een Sportoasecoach zal hierbij steeds aanwezig zijn om alle veiligheidsricht-lijnen nauwgezet op te volgen zodat deze gezondheidsactie op een veilige manier buiten kan doorgaan.

Om het belang van beweging en de heropening van de fitness op de algemene gezondheid nog meer kracht bij te zetten geven we u nog enkele indrukwekkende cijfers mee want ons gezondheidsdoel is gestaafd
door de wetenschap!

Met elke kilometer die we zondag lopen worden er namelijk mensenlevens gered. Elk jaar sterven er 30.000 Belgen aan hart- en vaatziekten die gelinkt zijn aan een ongezonde levensstijl (bron: statbel.fgov.be).

Fitness is belangrijk als preventief middel en redt zo naar schatting 10.000 mensenlevens per jaar.