Belgen vieren graag, dat is alom bekend. Valentijn vieren met hun partner hoort daar zeker bij.

'Bloemen en planten zijn een geliefd geschenk volgens recente bevragingen. Valentijn vieren wint ieder jaar aan belang.

Koppels vinden het leuk om hun geliefde extra te verwennen tijdens de week van Valentijn. De nieuwe trend, hechte vrienden verwennen, kent een verdere opmars in onze samenleving. We zien uit de bevraging dat vooral jongeren daar veel belang aan hechten.

Bloemen en planten blijven, volgens recente bevragingen, voor Valentijn het meest geschikte geschenk.

De teelt van de snijbloemen heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen in de media. Iedereen is er zich van bewust dat de huidige energieprijzen een invloed zullen hebben op de prijsvorming en het aanbod in de aanloop naar Valentijn.

Valentijn veroorzaakt voor zowel kwekers, groothandel en floristen een belangrijke stijging in de vraag naar kwalitatieve producten. Alle betrokken partijen zijn zich daarvan bewust en zullen dan ook een voldoende groot en kwalitatief assortiment aanbieden.

De prijsvorming gebeurt door vraag en aanbod. Externe factoren spelen hier een rol en zijn onmogelijk op voorhand in te schatten. Buiten de klassieker, rode rozen, zijn er ook tal van voorjaarsbloeiers beschikbaar.

Prachtige tulpen, geurende hyacinten en freesia's, vurige ranonkels en de betekenisvolle ('ik wil graag bij je zijn') anemonen in combinatie met leuke bloesems en /of viburnum... wie wil de lente niet in huis?

Keuze genoeg om voor ieders smaak en budget iets leuk samen te stellen. Wie zich op een originele wijze wil profileren kan zijn Valentijntje verrassen met een leuk bloemstuk of bloemenhart.

Passie troef, niet alleen thuis maar ook zeker bij de lokale florist. De florist vertaalt uw liefdevolle boodschap in een mooie bloemencreatie waarmee je het liefdesvuur weer laat opflakkeren.'  Foto NNieuws.

KUFB-URFB
Kon. Unie van de floristen van België
Vilvoordsesteenweg 46
1120 Brussel