U bent hier

'De ganzenscheten van VVSG-personeel in hun Markkrant'

Vlaanderen | Vorselaar
25.01.2017 - 19.31u
Door: Herman Gezelle

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) betreurt dat een intern ludiek personeelskrantje dat werd gemaakt als afscheidscadeau voor haar algemeen directeur Mark Suykens, mensen zou kwetsen of beledigen. Dat was nooit de bedoeling, schrijft de VVSG in een snelle mededeling.

'De ganzenscheten van het VVSG-personeel in deze Markkrant die voor hun directeur Mark Suykens uit Vorselaar bestemd waren, ruiken echter naar platte protten, de VVSG onwaardig,' klinkt het in Vlaanderen.  Suykens is ook mede-stichter en voorzitter van de politieke lokale partij Actiev in Vorselaar.

Vooral de N-VA, en met name burgemeester van Londerzeel Nadia Sminate, reageerde verbolgen op de folder. "De VVSG wil zich dan ook uitdrukkelijk excuseren bij de betrokkenen", luidt het.

In de folder werden enkele politici aan het woord gelaten over "de voordelen van gemeentefusies". Vooral N-VA-politici werden op de korrel genomen. Bij een 15 jaar oude foto van Nadia Sminate uit P-Magazine staat in een tekstballon: "Aan onze buurgemeenten: een fusie is voor jullie echt wel een happy ending. Daar sta ik persoonlijk garant voor".

"VVSG-medewerkers stelden op eigen initiatief de Markkrant samen, een intern, ludiek krantje, als afscheidscadeau voor hun directeur Mark Suykens (foto), die op 1 februari met pensioen gaat", zegt de VVSG.

"Ook de coördinatie hiervan gebeurde door een aantal personeelsleden, hier was geen enkele opdracht of inhoudelijke sturing door directie of bestuursleden. Het is dus geen officiële VVSG-publicatie, dat was ook nooit de bedoeling."

Het krantje is een en al satire, waarin de draak wordt gestoken met de politiek, maar niet in het minst ook met Mark Suykens zelf en met de eigen VVSG-organisatie, klinkt het nog.

De VVSG excuseert zich en zegt "zoals steeds op een deskundige manier en vanuit het belang van de lokale besturen verder aan het publieke debat te willen deelnemen".

Sminate: "Bedenkelijk niveau"

"Ik heb voor alle duidelijkheid geen problemen met humor op zich", zegt Nadia Sminate (N-VA) in een reactie. "Maar voor alles is een plaats en een tijd. Het feit dat een organisatie die de belangen van de burgemeesters moet verdedigen, zich verlaagt tot dat soort seksisme, dat vind ik van een heel bedenkelijk niveau." (Belga / NNieuws)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto