U bent hier

'De gemeente Kasterlee kleurt oranje'

Kasterlee
05.10.2020 - 16.45u
Door: Lex Verellen

Ook dit jaar is oktober in Kasterlee pompoenmaand. Door het coronavirus zijn een aantal pompoenactiviteiten geschrapt. Maar toch zullen de pompoenen in 2020 prominent in het straatbeeld aanwezig zijn.

Traditiegetrouw kweken de leden van het Pompoengenootschap in Kasterlee heel wat reuzepompoenen. Dit jaar geen oogstfeest, pompoenschieten, pompoendag of pompoenregatta.

Maar op zaterdag 3 oktober is de pompoenmaand van start gegaan met het Belgisch Kampioenschap pompoenwegen. En vanaf maandag 5 oktober tot 2 november kan je op verschillende plaatsen in de gemeente een 30-tal reuzenpompoenen spotten. Kom zeker eens op de volgende locaties een kijkje nemen:

- marktplein in Kasterlee
- grasplein tussen de kerk en de Leistraat in Lichtaart
- pleintje voor het erfgoedhuis in Tielen
- langsheen 7 invalswegen naar onze gemeente
- voor het toeristisch infokantoor
- ingang containerpark
- aan de voet van Keeses Molen
- aan Bobbejaanland
- aan het station van Tielen

Een TikTokfan? De TikTok #pumpkinchallenge daagt je uit om het coolste filmpje aan de pompoenkwekers te maken. Of knutsel dankzij de pompoengenootschap van Kasterlee in acht eenvoudige stappen een leuke kabouterpompoen.

Vergeet tijdens je bezoek aan Kasterlee in oktober niet te genieten van al het pompoenlekkers of een lekker pompoenbiertje bij onze plaatselijke horeca Misschien is 'Muzikaal Tafelen' wel iets voor jou? Of maak er een weekend van en boek een tof pompoenarrangement.

Burgemeester Ward Kennes: "Ondanks alle beperkingen zijn we erin geslaagd om ook dit jaar onze reputatie van pompoengemeente hoog te houden. Een maand lang zullen reuzepompoenen overal in onze gemeente hieraan herinneren "

Ontdek alle details over oktober pompoenmaand op www.visitkasterlee.be

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto