In functie van project Slapende Reus aan de Kempense Heuvelrug zijn er heel wat landschapswerken aan de gang. Zowel de Goorseweg als pleintje 'Wintergat' ondergingen de afgelopen weken een landschappelijke metamorfose.

Goorseweg

De Goorseweg werd door gemeente Kasterlee in 2018 versmald van een brede asfaltweg naar een twee sporenweg. Aan het begin en einde werden wildroosters aangelegd om aan te geven dat u te gast bent in natuurgebied. Wij zorgden nu ook voor een landschappelijke integratie die bovendien aansluit bij het bos en de zandige ondergrond van de Kempense Heuvelrug.

Afgelopen maand werden bijgevolg meer dan 500 zomereiken, grove dennen en lindes geplant langs de Goorseweg. Het doel van de aanplant is hoofdzakelijk de landschappelijke integratie van de weg, inkleding van de wildroosters en verder ook het afremmen van gemotoriseerd verkeer.

Wintergat

Het pleintje op de kruising van de Masereeldijk en de Pater Damiaanstraat onderging de afgelopen maand een ware metamorfose. Deze locatie, ook bekend als 'de ijsventersvlakte', is gelegen tussen de Kabouterberg en Zwarte Berg, op de Kempense Heuvelrug in Kasterlee.

We tekenden het ontwerp uit in samenspraak met de gemeente. Het plein kreeg een verbeterde toegankelijkheid voor wandelaar en fietser en werd ingekleed met eiken en dennen.

De oude banken en vuilbakken maken plaats voor de nieuwe Slapende Reus banken, en binnenkort kan je er vertrekken voor een nieuwe wandeling richting de Zwarte Berg. Deze nieuwe wandeling voor kinderen laat zich inspireren door het mulle zand van de duinen.