Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De gratis digitale kluis van de notaris: hoe gebruik je Izimi en waarom zou je dat doen?

Al bijna 360.000 Belgen hebben een Izimi-kluis aangemaakt. De digitale kluis is een initiatief van de Belgische notarissen. Je kan er gratis belangrijke documenten in opbergen en ze al dan niet delen met wie jij wilt.

Xavier Taveirne is jouw consumentenman. Hij presenteert elke werkdag tussen 9 uur en 10 uur 'WinWin' op Radio2. Heb je een vraag, tip of probleem? Mail naar winwin@radio2.be

De kluis is bedoeld om belangrijke documenten op een veilige manier bij te houden op een centrale plek. Denk maar aan aktes van de aankoop van je huis, een kopie van je diploma, een lijstje met allerlei wachtwoorden of een geboorteakte.

Het principe is hetzelfde als dat van de bekende clouddiensten zoals Google Drive of Dropbox. De grootte van je digitale kluis is weliswaar beperkt tot 1 Gigabyte, dus je vakantiefoto's of filmpjes van je kinderen zijn er niet meteen op hun plek.

De kluis kan je openen via een browser of de Izimi-app. Inloggen kan veilig met behulp van je elektronische identiteitskaart of de itsme-applicatie.  (VRTNWS)

Deel dit artikel