Op 11 november is het Wapenstilstand. De Centrale Raad van de Vaderlandslievende Verenigingen nodigt iedereen uit om alle mensen die stierven in oorlogsgebieden te herdenken.

In alle dorpen in Westerlo zijn er dankvieringen, gevolgd door een korte huldiging op de begraafplaats en aan het standbeeld van de gesneuvelden. In Zoerle-Parwijs om 9 uur, in Voortkapel om 9.30 uur, in Tongerlo en Oosterwijk om 10 uur en in Heultje, Oevel en Westerlo om 10.30 uur. Aan het monument in Schobbroek legt men om 12 uur bloemen neer.

De Groote Oorlog in Westerlo en omstreken

Naar aanleiding van 100 jaar Eerste Wereldoorlog geeft Heemkring Ansfried het boek De Groote Oorlog in Westerlo en omstreken uit. Het boek telt 352 bladzijden en is te koop in het Heemmuseum in de Sint-Michielsstraat 8 in Oevel. Meer info over het boek vind je op http://www.westerlo.be/nieuws/de-groote-oorlog-westerlo-boekvoorstelling-op-vrijdag-7-november.

Heemkring Ansfried stelt het boek op vrijdag 7 november om 19 uur voor in de bibliotheek, Kasteelpark 5, Westerlo.

Maandag 10 november geen brugdag!

10 november is geen brugdag in Westerlo! Het gemeentehuis, de bib, het containerpark, de sporthal, het zwembad, de kinderclub en het OCMW zijn open.