U bent hier

De grootste zoektocht ooit naar buitenaardse wezens

Internationaal
21.07.2015 - 01.18u
Door: Herman Gezelle

De Britse wetenschapper en kosmoloog Steven Hawking heeft zijn steun toegezegd aan een project om op zoek te gaan naar intelligent leven buiten de aarde. Het gaat om het grootste project ooit waarin gescand wordt naar 'aliens' van buitenaardse beschavingen.

Wetenschappers willen de ruimte afspeuren op zoek naar buitenaards leven en willen daarbij buiten ons zonnestelsel zoeken. De grootste zoekactie in zijn soort ooit kan rekenen op een budget van 100 miljoen dollar dankzij een schenking van de Russische miljardair Joeri Milner, en heeft nu ook de steun van Stephen Hawking (foto).
CuttingEdge.be

De vraag of er buitenaards leven is, of eventueel zelfs een andere beschaving, is even oud als de mensheid zelf. Onlangs bleek dat er mogelijk tientallen miljarden andere planeten zijn waar leven eventueel mogelijk is, waardoor de vraag aan dringendheid won. "Er bestaat gewoon geen grotere vraag. Het wordt tijd dat we er ons deftig mee gaan bezighouden en gaan zoeken naar buitenaards leven", zei Hawking.

Enkele van 's werelds grootste radiotelescopen zullen worden ingezet om eventuele radiosignalen op te vangen die kunnen wijzen op buitenaards leven. Daarbij worden een miljoen sterren gescand. Het project loopt over 10 jaar en noemt "Breakthrough Listen". (vrt)

imageMeer nieuws

'Wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten in de Kempen'

Kempen regio | Provincie Antwerpen 26.02.2020 - 16.42u reading time12min

Zondag 1 maart van 14u tot 17u organiseert Meerhout de eerste wandeling voor nabestaanden van een zelfdoding, vrienden en sympathisanten door in samenwerking met J.D. Consulting en de werkgroep Verder na Zelfdoding. (www.werkgroepverder.be)

De deelnemers vertrekken voor een wandeling van ongeveer 5 km aan de Bed & Breakfast 'Het Verloren Schaep', Molsebaan 115 2450 Meerhout. Rond 15.00 uur wordt er in 'de Belse bossen' een 'stil moment'georganiseerd. De deelname is gratis.

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto