U bent hier

De Grote Lenteschoonmaak in Vorselaar

Vorselaar
14.03.2018 - 09.24u
Door: Mark Jaspers

De natuur wordt weer wakker en is weer klaar voor vernieuwing. Het moment om met z'n allen de handen uit de mouwen te steken en de natuur weer schoon te maken. Meer dan 600 kinderen, begeleiders, volwassenen en jongeren doen mee aan de jaarlijkse zwerfvuilactie.

14/03: KVRi (voormiddag) en Thomas More Hogeschool en studentenclub Reprobatum (namiddag) - 16/03: Basisschool De Knipoog - 17/03: Vrijwilligers en verenigingen (milieuraad, Natuurpunt, WBE Vorselaar, ...)  19/03: Basisschool Windekind - hele week: gezinsvervangend tehuis Den Troon

'En natuurlijk mogen we de afvalmeters – en peters niet vergeten. Het voorbije jaar startte Vorselaar met een systeem van vrijwilligers die het hele jaar door hun geadopteerde wijken opruimen.

Verder hebben we nog onze eigen medewerkers (zowel in groendienst als technische dienst: tweemaal per week vuiltoer) en de PWA/wijkwerkers die al geruime tijd op maandag en donderdag een zwerfvuiltoer doen en elke week het beste van zichzelf geven om Vorselaar proper te houden.

Eind 2017 werd ook een grote professionele veegmachine aangekocht. Deze kan ingezet worden bij onze strijd tegen zwerfvuil. Bijvoorbeeld bij de vele Vorselaarse evenementen zal de machine goed gebruikt kunnen worden.

Ook voor het proper houden van de straten, geulen en padjes, kan deze machine goed gebruikt worden. Deze week werd de veegmachine nieuw bestickerd. Iedereen kan de veegmachine in het straatbeeld zien.

De komende weken komen ook de mobiele camera's aangekocht die zullen worden ingezet op een 10-tal hotspots die de milieudienst en wijkpolitie selecteerden op basis van een aantal sluikstorten (die de laatste jaren consequent geregistreerd worden in een geografisch informatiesysteem).

Ondanks alle inspanningen blijft zwerfvuil een probleem. Voor een groot deel zijn dat blikjes en plastic flesjes. Een slag in het gezicht van zij die zo hun best doen om alles op te ruimen, en van de anderen die hun best doen om alles netjes te sorteren in de vuilbak. Het is ook een hoge kost voor de gemeente, en dus ook de belastingbetaler.

De jarenlange sensibilisatie- en opruimacties hebben effect maar nog te weinig. Terwijl de ecologische gevolgen voor mens, natuur en dier niet te ontkennen zijn. Daarom steunt Vorselaar ook voluit de statiegeldalliantie. Het schepencollege nam formeel die beslissing begin deze week. (pb)

imageMeer nieuws

Dit zijn alle kandidaten waarop je kan stemmen in jouw gemeente

Dit zijn alle kandidaten waarop je kan stemmen in jouw gemeente
Kempen regio | Vlaanderen 21.09.2018 - 15.09u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 21.09.2018 - 13.47u

Nieuwe randparking voor sportvelden Molenstraat

Kasterlee 21.09.2018 - 13.46u

Zes weekends hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Geel | Herentals | Kempen regio | Olen 21.09.2018 - 13.43u

Pleeggezinnen vieren feest in Bobbejaanland

Kasterlee | Kempen regio | Neteland 21.09.2018 - 13.42u

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend

Nationale en provinciale voetbalwedstrijden dit weekend
Kempen regio | Neteland 21.09.2018 - 09.44u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto