Als het zondag verkiezingen zouden zijn, dan zou Vlaams Belang met 26,3% van de stemmen afgetekend als de grootste partij uit de bus komen. Dat blijkt uit de Grote Peiling van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws, RTL en Le Soir.

Regeringspartijen CD&V en Open Vld gaan vooruit tegenover de vorige peiling, maar blijven onder hun verkiezingsresultaat.

Met 13,6% - ongeveer hetzelfde resultaat als met de vorige peiling - is Sp.a de derde partij van Vlaanderen.

Naast Vlaams Belang is Sp.a de enige Vlaamse partij die er significant op vooruitgaat tegenover de verkiezingen (10,8%). 

Vivaldi-partners CD&V (12,4%) en Open Vld (12%) volgen op korte afstand. Beide partijen doen het beter dan in de vorige peilingen - waar ze op een absoluut dieptepunt zaten, maar ook daar blijft het verschil binnen de foutenmarge.

Beiden blijven wel onder hun verkiezingsresultaat. Groen blijft met 8,1% de kleinste regeringspartij. Oppositiepartij PVDA sluit de lijst af met 6,5%.

De Croo blijft populairste politicus

Premier Alexander De Croo (Open Vld) blijft de populairste politicus van Vlaanderen. Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) staat op plaats 2 in Vlaanderen, samen met N-VA-voorzitter De Wever.  Foto Nnieuws.

(Bron HLN.be, VTM Nieuws, RTL en Le Soir).