De Hei(be)leeft is op 28 april aan zijn lustrum editie toe. Op vijf jaar tijd is dit evenement uitgegroeid tot een groot familiefeest voor jong en oud in de dorpskern van Pijpelheide. Ook dit jaar hebben de deelnemende verenigingen een ruim en divers aanbod voor kinderen van alle leeftijden en hun (groot)ouders. Het dorp zal op deze dag autovrij zijn. Wij willen er ieder jaar weer een volksfeest van maken om zo de kwaliteit van leven en wonen in ons en rond Pijpelheide te verbeteren.

Via de steun van de Koning Bouwdewijnstichting kunnen we nu een extra inspanning leveren om alle kinderen 1 maal gratis te laten deelnemen. op deze mannier willen we iedereen betrekken in dit groots gebeuren. Het aanbod aan activiteiten is nog indrukwekkender geworden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Voor wie van een sportieve uitdaging is er reeds vanaf 9.00 uur de fietstocht en de fotowandelzoektocht. De fietsers kunnen uit volgende afstanden kiezen 15-30-50 km, de fotowandelzoektocht, (ook zeer leuk voor kinderen) loopt over een afstand van 6 km in en rond ons dorp.

De meeste activiteiten starten om 13.00 uur. We bieden  de ganse namiddag speelplezier aan. de eerste beurtenkaart is gratis. Voor wie nog eens wil deelnemen aan alles bieden wij tegen een zeer democratische prijs 3 € een 10 beurtenkaart aan. Met een beurtenkaart kan je kiezen aan wat u deelneemt, maar je kan alvast met deze kaart minimum één keer aan alles deelnemen. Afhankelijk van de activiteit moet je betalen, anders is het gratis. En wat bieden wij aan?

Er is een blotevoetenpad van enkele tientallen meters. Er zijn demonstraties met roofvogels, wie wil kan zich laten grimmeren en van een gek kapsel voorzien. Er zal straatanimatie aanwezig zijn, men heeft de mogelijkheid om kennis te maken met Deuoxtonion. Deze historische groep neemt je mee naar de IJzertijd net voor de inval van de Romeinen en toont je de ambachten en het leven uit die periode. Deze groep van +/- 30 mensen is volledig in historisch correcte kledij, en verzorgen demonstraties van diverse ambachten zoals spinnen, een aantal verschillende weeftechnieken, maliënkolders maken, houtbewerking, leerbewerking, fijn smeedwerk, ijzertijd-koken, .enz.


Durvers kunnen genieten van de klimtoren en het hindernissenparcours. Verder staat er een speleobox van Bloso en kan men lekker smullen door deel te nemen aan de workshop snoepsate’s. Over een afstand van 45 meter zullen er ook twee lange survivalbanen  staan. Voor de aller kleinsten voorzien wij een apart springkasteel. Natuurliefhebbers kunnen een aardewerkpotje beschilderen en voorzien van insecten eten. Ook de fotowandelzoektocht en de fietstocht lopen nog door in de namiddag. Zeker een aanrader. Onze ballonwedstrijd is een uitdaging om eventueel een mooie prijs te winnen.

Het zal op 28 april gonzen van de bedrijvigheid in ons Pijpelheide, daarom voorzien wij ook de nodige hapjes en tapjes zodat iedereen kan smullen van al dat lekkers. Gaande van frietjes,smoutebollen,borrelhapjes,ijsjes en frikadellen met krieken.

Op het podium zijn er vanaf 13.30 uur optredens van lokale muziekgroepen. Kruis 28 april dus aan in je agenda want het belooft weer een spetterende dag te worden in ons dorp voor jong en oud.

Foto : editie 2012