U bent hier

De Hoptimisten steunen Sierra Leone met rolstoelen en rollators

Internationaal | Kempen regio | Lille
17.10.2020 - 16.26u
Door: Herman Gezelle

'Het jaar is ook voor ons iets anders gelopen dan we hadden voorzien, Covid heeft ook onze werking grondig verstoord', zegt Paul Van Rompaey van de Lilse vzw De Hoptimisten.

'Ons geplande project voor 2020, het inzamelen van rolstoelen en rollators voor Sierra Leone, is tot een goed einde gebracht maar onze begeleidende reis is door de coronaperikelen in het water gevallen.

In het voorjaar van 2020 hebben wij 70 rolstoelen en 120 rollators opgehaald bij zorginstellingen in de provincie Antwerpen. Deze zijn dan op 7 augustus in een container geladen en via de haven van Antwerpen verscheept naar de haven van Freetown in Sierra Leone.

Onze container werd officieel geopend op 5 oktober, door Fatima Maada Bio, de huidige First Lady van Sierra Leone en echtgenote van de Sierra Leoonse president Julius Maada Bio.

Onze dank in dit project gaat hierbij ook uit naar Mohamed Juldeh Jalloh, vice president van Sierra Leone, maar in het bijzonder naar één van onze vrienden en tevens prominent lid van onze vereniging, Gerben Haringsma.

Gerben is bedrijfsleider van SOCFIN AGRICULTURAL COMPANY SIERRA LEONE en het is dankzij de persoonlijke financiële steun van Gerben en de hulp van SOCFIN dat wij de rolstoelen konden verzenden', besluit Paul Van Rompaey.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto