Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

‘De Keizer Kiest’ winnaars vrijetijdsprijzen

De Keizer Kiest

Vanavond zette lokaal bestuur Olen heel wat vrijetijdshelden in de bloemetjes. Tijdens de viering ‘De Keizer Kiest’ reikte het prijzen uit binnen de categorieën sport, cultuur en erevrijwilliger.

In de categorie jeugdheld ontving het lokaal bestuur dit jaar geen nominaties. Binnen iedere categorie vielen er twee prijzen te winnen: een publieksprijs – gekozen door het publiek via een on- en offline stemformulier - en een juryprijs. 

Categorie cultuurprijs

  • Publieksprijs: muziekinitiatie voor kinderen van Fanfare De Toekomst
  • Juryprijs: Louis Van Hoof – medeoprichter vzw Keizer Karel en initiatiefnemer stoet ‘het Hele Dorp’

Keuze van de jury: “Louis van Hoof is een toonbeeld voor wat engagement binnen het bredere gemeenschapsleven kan zijn. Hij is medeoprichter van vzw Keizer Karel en heeft een mooie en lange loopbaan binnen het culturele verenigingsleven. Louis is een herkenbaar figuur voor vele Olenaars. Hij is de man achter de legendarische stoet ‘het Hele Dorp’, waar mensen nu nog steeds over spreken.”

Categorie erevrijwilliger

  • Publieksprijs: Marleen Gebruers – voorzitster Samana Olen-Centrum en vrijwilligster lokaal dienstencentrum Komie Geire
  • Juryprijs: Jef Mertens – was heel actief binnen het Olense vrijwilligers- en verenigingsleven

Keuze van de jury: “Jef overleed enkele weken geleden onverwacht. Nog voor dit nieuws ons bereikte, hadden we hem al aangeduid als winnaar van de juryprijs. Jef heeft een ongelofelijk lange carrière binnen het verenigingsleven. Ook nam hij jarenlang met plezier heel wat uiteenlopend vrijwilligerswerk op zich. Jef was een creatieve duizendpoot die in verschillende domeinen thuis was.

Enkele voorbeelden: Jef was vanaf 1944 koster-organist in de kerk van O.-L.-V.-Olen. Hij was maar liefst 80 jaar lang muzikant bij fanfare St.-Isidorus, gaf kinderen toelichting over bijen en imkers en ook bij Heemkring De Linde was Jef een trouwe vrijwilliger. Zijn warm hart en jarenlange inzet als vrijwilliger zal nooit vergeten worden.”

Categorie sportkampioen

  • Publieksprijs: U15 van KFC Linda Olen – tweede jaar op rij kampioen in hun reeks
  • Juryprijs: Rock’n Roll Extreme ploeg

Keuze van de jury: “Rock’n Roll Extreme is bekend in zowel binnen- als buitenland. De volledige ploeg haalde het afgelopen jaar diverse titels binnen, zoals Belgisch en Benelux kampioen, medailles op Europese kampioenschappen, en dat allemaal binnen verschillende categorieën. Daarnaast is de vereniging heel actief in het Olense verenigingsleven. Je ziet de duo’s van deze vereniging geregeld in onze gemeente dansoptredens geven tijdens evenementen. Het is een bruisende vereniging die ook haar uiterste best doet om kinderen en jongeren mee aan het bewegen en dansen te zetten.”

De Keizer Kiest

Deel dit artikel