U bent hier

De Kleine Parade brengt kunstenaars, studenten en kwetsbare doelgroepen samen

Geel | Neteland
27.04.2017 - 08.52u
Door: Lex Verellen

Studenten Sociaal Werk van de Thomas More Hogeschool Kempen zetten hun schouders onder Sociaal Artistiek project 'De Kleine Parade'. Samen met 6 kunstenaars en deelnemers uit kwetsbare groepen gaan ze aan de slag in verschillende kunstdisciplines. Het project mondt uit in een gratis voorstelling op het podium van het cultuurcentrum de Werft op vrijdag 19 mei.

Voor het tweede jaar op rij zetten studenten een sociaal artistiek project op poten. 70 personen die in kwetsbare situaties leven in Geel krijgen de kans om hun talent te tonen. MPI Oosterlo, WZC Wedbos, OPZ, 't Gevolg in Turnhout (Huis Eshan), CVO HIK en centrum basiseducatie werken mee aan dit project. Stad Geel ondersteunt de studenten bij de uitwerking van hun project.

Van theater tot dans

Gedurende 12 weken gaan zes kunstenaars aan de slag met 10 tot 15 mensen uit een bepaalde doelgroep. Zo werken jongeren met een verstandelijke beperking in het MPI van Oosterlo samen met een cartoonist rond strips en cartoons Een beeldend kunstenaar begeleidt de bewoners van het woonzorgcentrum en in het OPZ staat bewegingstheater op het programma.In het huis van Ehsan (onderdeel van 't Gevolg) zet men een theaterstuk op poten. CVO studenten in de HIK in Geel werken ook omtrent bewegingstheater en bij het centrum voor basiseducatie musiceert men er op los! De kunstenaars die de deelnemers begeleiden hebben stuk voor stuk een indrukwekkend curriculum. De toekomstige sociaal werkers begeleiden de verschillende doelgroepen tijdens het traject en ontdekken op een interactieve manie achterliggende verhalen van de mensen/ deelnemers.

Iedereen talent !

Els Van Gool, studente sociaal werk: 'Via dit project willen we het grote publiek tonen dat de deelnemers heel wat in hun mars hebben. We willen hen op een positieve manier in de kijker zetten en taboes doorbreken. Ook het groepstraject is belangrijk. Tijdens deze 12 weken werken we heel intensief samen met de deelnemers. Ze versterken hun sociale en communicatieve vaardigheden en leren ze zich al doende te uiten op een creatieve manier. Daarnaast willen we hen ook de kans geven om elkaar te ontmoeten, nieuwe plaatsen te ontdekken, samen lachen, samen eten en samen uitkijken naar het grote moment op 19 mei.'

Gratis voorstelling

Op vrijdag 19 mei om 19:30u sluit het project af met een toonmoment in CC de Werft. Het wordt een avond vol dans, muziek en theater. De voorstelling is gratis maar je moet wel op voorhand een plaatsje reserveren bij cc de Werft via 014 56 66 66 of res.dewerft@Geel.be.

deelnemende organisaties :

MPI Oosterlo, WZC Wedbos, OPZ, 't Gevolg in Turnhout (Huis Eshan), CVO HIK

en Centrum basiseducatie

Voor meer info kan u terecht op onze facebookpagina 'De Kleine Parade'; https://www.facebook.com/De.Kleine.Parade.Geel/?fref=ts.
Meer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto