De Kloek aan de Liersesteenweg 92 opende vandaag haar nagelnieuwe buitenspeeltuin.  'Met onze nieuwe buitenspeeltuin, overdekte veranda en vernieuwde communicatiestrategie proberen we bij De Kloek een antwoord te bieden op de nieuwe noden van onze bezoekers', zegt Raf Van Goubergen, mede-uitbater De Kloek.

'We zijn dan ook niet over 1 nacht ijs gegaan. Samen met maar liefst 3 speeltuinbouwers (Eibe, Kompann en Proludic) hebben we gewerkt rond de vraag: 'Hoe kunnen we onze bezoekers een onvergetelijke tijd laten beleven bij De Kloek'.

Het resultaat is een speeltuin die opgebouwd is als een échte arena.

De speeltuigen dichtbij het terras trakteren de allerkleinsten op oneindig veel speelplezier. Verder naar het midden toe kunnen iets grotere kinderen zich uitleven in het zand.

De grote eye-catchers hebben we strategisch rondom geplaatst zodat deze het zicht van de ouders niet belemmeren.

Ook de draaispeeltuigen staan langs de flanken zodat kinderen nooit rechtstreeks in de looplijn liggen naar een nabijgelegen toestel. Dit zorgt voor een nog betere en vooral nog veiligere speelervaring.

Dankzij toestellen als de 'grote piratenboot' en het 'reusachtige kasteel' kunnen onze speelvogels de ridder, piraat of prinses in zich naar boven laten komen. Door leuke tekeningen aan te brengen van allerlei dieren op de schommels en zandtoestellen wanen ook de kleinsten zich in een andere wereld.

Op de dubbele death ride gaan speelvogels de uitdaging met elkaar aan en op de zeshoekschommel kunnen ze met z'n alle tegelijk schommelen en genieten. Al deze nieuwe toestellen vullen onze bestaande toppers zoals de reuzeglijbaan en ons voetbalterrein aan.

Maar niet alleen kinderen zullen plezier beleven aan onze talloze vernieuwingen. Een gloednieuwe, overdekte veranda met verschuifbaar dak zorgt ervoor dat de ouders ontspannen een oogje in het zeil kunnen houden', vervolgt Raf Van Goubergen.

'Win-win-win voor iedereen, budget €500.000'
'Ook dit najaar kunnen alle speelvogels bij ons terecht voor talloze leuke activiteiten als 'Sinterklaas bij De Kloek', De Kloek Kinderdisco, diverse ontbijten.

Met de komst van onze nieuwe buitenspeeltuin willen we onze reputatie als veilige en hygiënische speeltuin bevestigen.

Daarom investeren we het grootste deel van het totaalbudget van €500.000 in nieuwe toestellen uit volkern materiaal met verstevigde palen verankerd in de grond.

Onze nieuwe buitenspeeltuin zal ook schitteren in nieuw, vers zand. Tijdens onze jaarlijkse vakantie wordt ook binnen alles opgeknapt. Zo wordt ons ballenbad volledig gereinigd en onze vloer extra ingezeept', besluit co-zaakvoerder Raf Van Goubergen.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.