Met enkele flinke happen door de gemeentekraan werd woensdag de muur die de speelplaats van de gemeentelijke basisschool De Knipoog en de natuur met bomen van het Kerkebos scheidt, gesloopt. Dat gebeurde in aanwezigheid van burgemeester Lieven Janssens, de kinderburgemeester, leden van het oudercomité en de directeur van de school.

De speelplaats wordt nu met een stukje natuurlijk bos uitgebreid en er wordt zo toch 1000 m2 speelruimte bijgemaakt. Exact 20 meter van de bestaande muur grenzend aan de noordvleugel werd afgebroken. In het resterend gedeelte van de muur (onder een bestaand afdak dat dienst doet als schuilplaats bij regen) worden grote vensters voorzien. Nu al staat er een buitenklasje.

Rond de extra ruimte tot aan een binnenliggend verbindingspad van de dreef wordt nu een hoge tuindraad gezet, uitgevoerd in ijzeren staalmatten. De veiligheid van de kinderen is gegarandeerd.

Directeur Kurt Gevers van basisschool De Knipoog nam alvast een steen uit het logo dat door de kinderen op de muur van de school was getekend als aandenken mee naar zijn bureau.