Vandaag kondigt de Koninklijke Nederlandse Munt in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products een speciale samenwerking aan met de lancering van een unieke Harry Potter Mirror Coin! De lancering van deze uitzonderlijke Harry Potter Mirror Coin vindt plaats in de Harry Potter pop-up store in de nieuwe Zuidpassage van Hoog Catharijne.

"De Harry Potter Mirror Coin is een spectaculaire innovatie waarmee Harry Potter fans de nieuwste en meest geavanceerde reflectie technologie kunnen ontdekken! - Bert van Ravenswaaij, CFO Koninklijke Nederlandse Munt.

De Harry Potter Mirror Coin biedt een prachtig beeld van het iconische kasteel van Zweinstein en is een must voor elke Harry Potter fan en muntverzamelaar. De munt heeft één lege zijde en een afbeelding van Zweinstein aan de andere kant.

Wanneer een fel licht op de lege kant schijnt, wordt het beeld van het kasteel van Zweinstein zichtbaar in de reflectie van de lichtstraal. De Harry Potter Mirror Coin is verkrijgbaar voor € 14,95 per stuk.

Over de Koninklijke Nederlandse Munt Sinds 1567 is de Koninklijke Nederlandse Munt de producent van Nederlandse munten. Het is een innovatief, internationaal bedrijf in waardeproducten, geworteld in vierhonderdvijftig jaar traditie.

Onder de innovatieve ontwikkelingen van de afgelopen jaren zijn de laser- en 3D-technieken gebaseerd op munten, waarmee onder meer holografische elementen of een microtekst kunnen worden toegepast. De Koninklijke Nederlandse Munt is een van de top 5 producenten van circulatiemunten, herdenkingsmunten, koninklijke onderscheidingen en verzamelproducten wereldwijd.

Over Wizarding World Meer dan twee decennia geleden werd een jonge Harry Potter naar het Platform 9¾ in King's Cross Station gebracht en overal werden lezers met hem meegesleurd in een magisch universum gecreëerd door J.K. Rowling. In de jaren daarna hebben de zeven bestsellers van Harry Potter acht blockbuster-films geïnspireerd, een bekroond toneelspel en, meer recentelijk, de start van de Fantastic Beasts-vijffilmseries.

Mensen van alle leeftijden zijn geboeid door deze buitengewone avonturen, die zich afspelen in een zich uitbreidend universum, geïnspireerd door de visie van J.K. Rowling.

Voor de groeiende wereldwijde fan gemeenschap en komende generaties verwelkomt de Wizarding World iedereen om meer van dit magische universum te verkennen - verleden, heden en toekomst. De Wizarding World biedt fans ook een direct, betrouwbaar vliegerteken van kwaliteit en authenticiteit.

Heylen Group is een Belgische industriële holding met een belangrijke poot in de muntindustrie. In november 2016 nam Heylen Group de Koninklijke Nederlands Munt (KNM) over van de Nederlandse Staat. Dit bedrijf bestaat sinds 1567 en slaat de officiële betaalmunten voor 60 landen, waaronder België en Nederland. Minder bekend is hun productie van verzamelmunten. Daarom breng ik u graag op de hoogte van twee nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Op vrijdag 23 november 2018 lanceerde de KNM in samenwerking met Warner Bros. Consumer Products de Harry Potter Mirror Coin. Deze munt is voorzien is van een vernieuwende reflectietechnologie (zie persbericht in bijlage). Eerder deze maand lanceerde de KNM bovendien een holografische munt voor de fans van DJ Afrojack. Deze twee voorbeelden illustreren dat een eeuwenoud product zoals een munt nog steeds vatbaar is voor innovatieve technieken. Zelfs in een bedrijf dat meer dan 450 jaar oud is. Ideale cadeautjes die de Sint kan brengen of verrassingen onder de kerstboom.