Zaterdag verzamelden 1.000 bestuursleden van alle N-VA-afdelingen in de KULeuven voor vormingsessies als voorbereiding voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ook alle Kempense afdelingen waren aanwezig.
Vorming belangrijk als voorbereiding
N-VA-stafmedewerker Arnout De Cuyper voorzitter Herentals :
'Communicatie, organisatie van de campagne en politiek waren de items van deze vormingssessies. Eénvormigheid moet de campagne in heel Vlaanderen een duidelijke uitstraling geven.  In Herentals gaan we zeker een positieve boodschap brengen'.

N-VA 'De kracht van verandering'
Volgens Bart De Wever moet de N-VA ook bij de gemeenteraadsverkiezingen goed scoren. 'Anders gaat iedereen zeggen 'het elan is gebroken' en dan gaat er juist niets veranderen in ons land, zegde de voorzitter bij z'n openingsspeech in de KUL.

'Het is nu alle traditionele partijen tegen de N-VA. De N-VA terugdringen wordt de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen. Kijk maar naar de kartels die her en der opduiken. Tegenover de krachten van het status quo plaatst de N-VA de kracht van de verandering.'

Als baseline bij de slogan heeft N-VA geopteerd voor  ''De verandering begint in uw gemeente'.  Bart De Wever hoopt dat zijn partij na de gemeenteraadsverkiezingen in enkele gemeenten zal kunnen toetreden tot het bestuur.

De Wever zal zelf ook in heel Vlaanderen op affiches met lokale kandidaten te zien zijn. Zeker tijdens de pre-campagne.

Op de foto : N-VA lijsttrekker Axana Ceulemans uit Herentals samen met bestuurslid Leo Van Houdt in de KULeuven.