Ook dit jaar hebben de Lakenpoortse Lions cheques uitgedeeld voor goede doelen. De opbrengst van hun inzamelacties was enorm. Buiten het geld inzamelen, zijn de dames van De Lakenpoortse ook nog bijzonder actief op andere vlakken. Daarenboven is er een nieuwe gouverneur verkozen.

Elk jaar organiseert de vrouwelijke Lions serviceclub uit Herentals verschillende acties om geld in te zamelen. Dit jaar ruim 9.989 euro.

"Het is met veel plezier dat wij zoals elk jaar de inkomsten van de activiteiten die wij hiervoor organiseren onder de goede doelen kunnen verdelen.  Dit jaar was voor onze Lakenpoortse een bijzonder jaar, aangezien onze club 10 jaar bestaat en Lions internationaal 100 jaar", aldus Vera Quintens, voorzitter van De Lakenpoortse.

Het geld werd dinsdagavond in het Daemshof verdeeld onder de verschillende goede doelen. Zo kreeg de organisatie 'Samen Verder Kempen' 3.000 euro. 3.805 euro werd geschonken aan Krisann voor vzw Sofhea, het KvRi in Vorselaar kreeg 1.194 euro voor hun project 'Out of the Box' en vzw Lolo-Deko 1.000 euro.

Muziek- en tekenwedstrijd
In april werd er ook een muziekwedstrijd voor trompetspelers georganiseerd. Met die wedstrijd willen de Lions jonge artiesten aanmoedigen en begeleiden bij hun loopbaan. De winnaar van dit jaar is Jens Verboven (23) uit Olen. Hij zal eind september België vertegenwoordigen tijdens het Lions Europaforum in Montreux, Zwitserland.

Een andere wedstrijd die georganiseerd werd, was Vredesposter. De jaarlijkse tekenwedstrijd voor kinderen van 11 tot 13 jaar had dit jaar als thema: de toekomst van de vrede.  Kaat Leemans (kOsh) heeft de eerste prijs gewonnen in het district.

"Ik ga me vooral richten op de jeugd"
Bovendien werd dit jaar Jasmine Steijlen verkozen als gouverneur van het district. Ze is nu verantwoordelijk voor 68 clubs (waaronder De Lakenpoortse) en 4 gewesten. "Elke gouverneur moet een thema en een beleidsplan hebben. Ik ga me vooral richten op alles wat met jeugd te maken heeft. We willen de Lions laten groeien en populairder maken en dat kan door vooral jonge leden aan te trekken", aldus Jasmine Steijlen.

Tekst en foto's Caro Schaerlaeken / NNieuws.