Met een cheque van liefst €24.500 voor zeven goede doelen zette Herentals De Lakenpoortse, een damesafdeling van Lions Club, een waardig slotakkoord achter de werking.

Van 2007 tot nu zetten deze dames zich met hartverwarmende energie in voor sociale projecten. Een rode draad was de strijd tegen borstkanker door de verkoop van heerlijke pralines onder de naam 'Boobies'.

In hotel Karmel werd eervol afgezwaaid met donaties van telkens 3.500 euro voor Special Olympics, Borstkanker Kempen vzw, Think Pink, Akabee (scouting voor jongeren met een beperking), Den Dorpel, Kameleon (opvang van kinderen met een moeilijke thuissituatie) en Lions Club International Foundation. Deze organisaties benadrukten hoe welkom hun steun is.

"Het is een avond van loslaten", zegt Jasmine Steijlen, drijvende kracht achter Herentals De Lakenpoortse en ex-gouverneur van Lions, met een krop in de keel. "Sommige leden zochten nieuwe uitdagingen en verlieten in alle vriendschap de club", verduidelijkte voorzitter Greet Van Eepoel.

"Andere leden wensten een pauze in te lassen na de zware tijden van corona. En na de laatste missie, namelijk het uitdelen van mondmaskers in rusthuizen, hebben we de beslissing genomen om in schoonheid te eindigen. Hierbij richten we ook een dikke merci aan onze sponsors."  Foto & red. Bart Lamers/NNieuws.