Antwerpen rondt dit najaar als eerste Vlaamse provincie haar wandelnetwerken af. En dat wordt gevierd met een groots wandelfeest. Tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ kan iedereen kennismaken met de 12 wandelnetwerken langs knooppunten.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: Drie jaar lang werkte de provincie Antwerpen intensief aan de realisatie van 12 wandelnetwerken, samen goed voor ruim 4000 km wandelplezier langs knooppunten. Meer dan de helft van de trajecten bestaat uit onverharde paden. Antwerpen is binnenkort de eerste provincie die klaar is met haar wandelnetwerken, vergelijkbaar met het populaire fietsknooppuntennetwerk.”

Om dat te vieren organiseert Toerisme Provincie Antwerpen op zondag 23 september 2012 een groot wandelevenement. Die dag zal men in 12 gemeenten, verspreid over de provincie, kunnen kennismaken met evenveel wandelnetwerken. De deelnemende gemeenten zijn Balen, Mariekerke (Bornem), Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en (Klein-)Willebroek.
 
De provincie feest
Niemand hoeft thuis te blijven: er is de keuze tussen korte trajecten van 5 kilometer en iets uitdagender wandellussen van ongeveer 12 kilometer. Voor families met kinderwagens en natuurliefhebbers in rolwagens zijn er mooie, aangepaste routes.
 
De uitgebreide animatie voor, tijdens en na de wandeling maken van De Leukste en Langste Wandeling van het Land een heus feest voor iedereen. Dat vindt ook gedeputeerde Verhaert: “Het feit dat we de eerste Vlaamse provincie zijn die haar wandelnetwerken afrondt, vraagt om een feestje. En niet zomaar één... De Leukste en Langste Wandeling van het Land wordt een evenement om naar uit te kijken."