U bent hier

De leukste vissen in Neteland en omstreken

Kempen regio | Neteland
01.04.2015 - 15.41u
Door: Herman Gezelle

1 April. 't Is toch een apart visdag.  Op de redactie van NNieuws kwamen een 30-tal telefoontjes binnen van lezers die de paddentrek richting winterslaapplaats mee wilden organiseren.  Redacteur Ludo had voor iedere beller een emmertje met een duurzaam visje klaarstaan.

Stromae op Gladiolen...   Lode Bellens : 'Stromae kunnen we niet vangen, visjes wel. De fans van Urbanus & De Fanfaar kunnen we dus geruststellen: zij komen zeker naar Gladiolen 2015!'

Overkapping E313 en Albertkanaal

De gemeente Olen wilde net op 1 april de E313 en het Albertkanaal overkappen en organiseerde een infowandeling langs alle knelpunten van het traject. Alle wandelaars werden bij de spreekwoordelijke neus genomen.


Fijnstofzuiger

Metro heeft weet van een proefproject waarbij het groene verkeerslicht door een blauw LED-licht wordt vervangen. Volgens verkeersexperts zou deze wijziging een gunstige invloed op vermoeidheid hebben én kan het een stroomtekort vermijden.

"KU Leuvenrector Rik Torfs verlaat per direct zijn functie en keert terug naar de politiek", schrijft het Leuvense studentenblad Veto. Opmerkelijk: waar hij voorheen lid was van CD&V zal hij zich nu bij de N-VA aansluiten.

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) lanceert vandaag een opmerkelijk nieuw product in de strijd tegen luchtvervuiling: de fijnstofzuiger. "Regelmatig het huis schoonmaken met dat apparaat levert per persoon gemiddeld een extra levensjaar op", beweert de organisatie.

Theater Elckerlyc heeft een leuk nieuwtje voor dorstige bierliefhebbers: "De graafwerken voor de eerste ondergrondse bierleiding tussen het theater in Antwerpen en een brouwerij in Brugge zijn van start gegaan", luidt het in een persbericht.

De Lokerse Feesten laten zich voor hun aprilvis inspireren door de nieuwe wetgeving over drones. Bezoekers van het festival die zich in de massa bevinden en zich moeilijk een weg naar de toog kunnen banen, kunnen met behulp van een drone de pintjes bier naar zich toe laten vliegen. "Via het gratis downloaden van de drone-app kan je een bestelling noteren, betalen en laten leveren op je festivallocatie."

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto