Vervoersmaatschappij De Lijn legt een nieuwe snelbus 429 in tussen Herentals, Lille en Antwerpen.De buslijn versterkt het bestaande aanbod, zodat er om de 20 minuten een bus vanuit Malle naar Antwerpen gaat.

Tegelijk kort De Lijn de rit van lijn 440 in en beperkt ze het aantal ritten van lijn 418.

De nieuwe regeling gaat in vanaf 1 september, kondigt De Lijn aan. De nieuwe lijn 429 zal om het uur rijden, zowel in spits- als daluren. Ze volgt dezelfde route als snelbus 418, maar maakt vanuit Lille nog een lus via Wechelderzande, Oost- en Westmalle en Zoersel.

Zo versterkt ze snelbus 417 en rijdt er om de 20 minuten een bus vanuit Malle naar Antwerpen. In Zoersel rijdt ze vervolgens de snelweg op. De nieuwe lijn 429 verzekert tevens de verbinding tussen Herentals, Lille en Malle, want de bestaande lijn 440 rijdt vanaf september niet verder dan Oostmalle en Brecht.

Herentals : nieuwe lijn 429 vanuit Malle
Reizigers met bestemming Herentals kunnen in het busstation van Oostmalle overstappen op de nieuwe lijn 429.

De bestaande snelbus 418 blijft enkele ritten rijden tussen Herentals, Lille en Antwerpen volgens het huidige traject. Het aantal ritten wordt echter wel beperkt tot twee richting Antwerpen in de ochtendspits en drie richting Lille/Herentals in de avondspits.

Voor informatie over het nieuwe aanbod verwijst De Lijn reizigers naar delijn.be/aanpassingen.

(belga)