U bent hier

De Lijn vervoerde halfweg al 80.000 Pukkelpoppers

Nationaal
17.08.2019 - 23.05u
Door: Mark Jaspers

De Lijn heeft voorlopig al zo'n 80.000 bezoekers van Pukkelpop naar de campings en het festivalterrein gebracht. Volgens de vervoersmaatschappij is het momenteel druk op de bussen, maar blijven de wachttijden aan de festivalhaltes beperkt. "De sfeer zit er ondanks het mindere weer toch nog goed in. Incidenten op de bussen of aan de haltes zijn er tot nu toe nog niet geweest", zegt woordvoerder Sonja Loos.

Op woensdag bracht De Lijn al ruim 20.000 festivalgangers naar de campings en het festivalterrein in Kiewit. Anderhalve dag later staat de teller op zo'n 80.000 opstappers. Daarbij gaat het niet enkel om de festivalgangers die met de bus naar Kiewit afzakken met de streeklijnen en external shuttles, maar ook om de verplaatsingen via de internal shuttles tussen camping Re lax en het festivalterrein.

De vervoersmaatschappij benadrukt dat de aanvoer naar Pukkelpop momenteel nog volop aan de gang is. Zaterdag en zondag worden immers opnieuw 66.000 bezoekers verwacht op het uitverkochte festival. Daardoor is het niet alleen erg druk op de festivalshuttles, ook de streeklijnen - vooral die vanuit Noord-Limburg naar Hasselt - zitten vol met festivalgangers.

Door de staking van de onafhankelijke spoorbond OVS rijden er vanuit Mol geen treinen naar Hasselt. Daardoor moeten festivalgangers uit Noord-Limburg gebruikmaken van de streeklijnen. De Lijn zal daarom zaterdag de nachtritten op de streeklijnen naar Noord-Limburg versterken.

De nachtritten op de streeklijnen vertrekken zaterdag om 02.30 uur aan de festivalhaltes langs de Kempische steenweg. Op zondag is dat twee uurtjes vroeger om 00.30 uur. De festivalshuttles rijden zaterdagnacht nog tot 06.00 uur. Op zondag is dat vanaf 10.00 uur tot 04.30 uur.

Maandag volgt dan de grote uittocht uit Kiewit. De shuttlebussen rijden dan tussen de campings en het station van Hasselt vanaf 08.30 tot omstreeks 15.00 uur. (Belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto