Gratis bussen van station Boom naar camping en festivalterrein. De Lijn zet tijdens de twee weekends van Tomorrowland elke dag 50 medewerkers en 30 bussen in om festivalgangers van en naar het dancefestival te vervoeren. De pendelbussen zijn gratis dankzij de financiële tussenkomst van de festivalorganisator en rijden naar zowel de camping Dreamville als het festivalterrein.

Details over de dienstregelingen zijn te vinden op www.delijn.be. Door het festival volgen een aantal buslijnen in regio Boom een omleiding van donderdag 20 juli tot en met maandag 31 juli.

"Vlotte bereikbaarheid belangrijk voor succes festival"

Vlaams minister van Mobiliteit en Toerisme Ben Weyts benadrukt de belangrijke rol van openbaar vervoer:

"Boom wordt de komende twee weekends dankzij Tomorrowland even de dancehoofdstad van de wereld. De Lijn zet alles op alles om een verkeersinfarct te vermijden en de drommen festivalgangers vlot en veilig te vervoeren van en naar het muziekfeest. Elk jaar genieten honderdduizenden bezoekers van onze Vlaamse topfestivals van de dienstverlening van De Lijn. Vlotte bereikbaarheid draagt alleen maar bij aan het succes van het festival."

Bussen naar Dreamville op donderdag, vrijdag en maandag

Het festival vindt plaats tijdens de weekends van 20-22 en 27-29 juli. Festivalgangers die overnachten op Dreamville, kunnen telkens op donderdag, vrijdag en maandag de bus nemen tussen het station van Boom en de camping.

Daarnaast zijn er beide weekends op vrijdag, zaterdag en zondag gratis bussen van het station van Boom naar het festivalterrein. De terugritten naar het station beginnen op vrijdag en zaterdag om 22.30 u, op zondag om 21.30 u.

6 buslijnen in regio Boom omgeleid van 20-31 juli

Door het festival volgen zes buslijnen in regio Boom een omleiding van woensdag 18 juli tot en met maandag 30 juli. Het gaat om lijnen 132, 181, 182, 295, 500 en 508. Details zijn te vinden op www.delijn.be.