U bent hier

De Lilse Bergen opent nieuwe speeltuin

Lille
18.04.2018 - 15.52u
Door: Mark Jaspers

De vzw De Lilse Bergen opende vandaag n.a.v. de buitenspeeldag een gloednieuwe speeltuin. De nieuwe speeltuin bestaat uit drie nieuwe zones. De natte wintermaanden zorgden voor een sterke vertraging in de uitvoering van de werken, maar dankzij een stevige inspanning van de betrokken aannemers zijn de nieuwe speeltuinen toch klaar om het jong geweld te ontvangen.

Een gloednieuwe kleuterspeeltuin
De kleuterspeeltuin werd volledig ontmanteld en opnieuw ingericht met nieuwe schitterende speeltuigen. Het is al kleur wat de klok slaat. Alles is gebouwd op het niveau van de allerkleinsten. Miniglijbaan en minischommels.

Zand- en waterspelen. Een echte "boot" waar kinderen hun fantasie op kunnen loslaten.

Best kom je zelf kijken en breng je de kleintjes mee. Laat ze rustig ravotten tussen al die nieuwe speeltuigen.

Een nieuw ontmoetingspunt
Voor de grotere kinderen werd een volledig nieuw ontmoetingspunt ingericht. Het oude vakwerkhuisje had zijn beste tijd gehad en ging op pensioen. Een nieuw ontmoetingspunt werd gecreëerd. Twee klimtuigen en een creatief zitpunt bieden massa's kansen om samen te spelen, te zitten, te praten, kortom om samen te zijn.

Een beetje verder werd rond een den een boomhut gebouwd. Van hieruit kan de mooie speeltuin bewonderen, maar ook via de glijbaan terug naar begane grond glijden.

Een nieuw laag touwenparcours
En het houdt niet op! Het laag touwenparcours werd eveneens volledig vervangen door een gloednieuw parcours. Onder begeleiding van monitoren kunnen groepen hun behendigheid tonen op de diverse hindernissen.

Minigolf
Tenslotte werd de minigolf grondig gerenoveerd. Ook hier hebben de weersomstandigheden voor de nodige vertraging gezorgd. Op alle banen werd een nieuw tapijt gelegd. Voor de opening moeten we nog even wachten tot alles netjes is gedroogd en klaar is voor het nieuwe seizoen.

Kortom redenen genoeg op De Lilse Bergen te bezoeken. De zon is al aanwezig, de speeltuigen staan te blinken en de medewerkers zijn er helemaal klaar voor.

Recreatiedomein De Lilse Bergen
Strandweg 6 - 2275 Lille-Gierle - tel. : +32 (0)14 55 79 01
info@lilsebergen.be - www.lilsebergen.be

imageMeer nieuws

EP-leden willen dat recht om offline te zijn een EU-grondrecht wordt

Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 22.01.2021 - 18.43u

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'

'Containerterminal Beverdonk neemt maatregelen tegen geluidsoverlast'
Grobbendonk | Nationaal | Provincie Antwerpen 22.01.2021 - 17.54u

Gouverneur van Antwerpen Cathy Berx: "We houden ons hart vast"

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 22.01.2021 - 17.00u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto