U bent hier

De Lilse Bergen opnieuw internationaal milieulabel Green Key

Lille
04.02.2019 - 09.51u
Door: Mark Jaspers

De vzw De Lilse Bergen uit Gierle heeft een Green Keyel ontvangen. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen. Good Planet en Toerisme Vlaanderen reiken dit label uit.

Een Green Key krijg je niet zomaar

De Lilse Bergen krijgt de Green Key niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.

Over Green Key

GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten naar jaarlijkse gewoonte de Green Key Awards 2019 uit. Opnieuw viel ook De Lilse Bergen in de prijzen.
Jo Van Cauwenberge, directeur GoodPlanet Belgium: "Een Green Key krijg je niet zomaar. Uitbaters moeten wereldwijd voldoen aan meer dan 100 criteria op het vlak van energie, voeding, mobiliteit, ... Dat maakt Green Key het grootste duurzaamheidslabel voor de toeristische sector."

Dit internationaal erkende label zet het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Met de gloednieuwe website www.green-key.be helpt Green Key toeristen op weg die belang hechten aan duurzaam reizen.

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen. Green Key wijst al 13 jaar de weg naar duurzaam toerisme, recreatie of duurzame vergaderruimtes.

Wat in Vlaanderen ooit begon als een duurzaam initiatief voor campings en jeugdherbergen werd intussen uitgerold naar hotels, unieke vakantiewoningen en B&B's, vakantieparken, attracties en vergaderlocaties.

Green Key is met 136 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met 2700 locaties in 56 landen.


 

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto