U bent hier

De Lilse Bergen opnieuw internationaal milieulabel Groene Sleutel

Lille
04.02.2020 - 18.27u
Door: Lex Verellen

GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten de Green Key Awards 2020 uit. Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen.

Toerisme Vlaanderen draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn voor de inwoners van Vlaanderen.

Ook De Lilse Bergen mocht voor 2020 het Green Key Label opnieuw in ontvangst nemen.

Het label zet het engagement van Vlaamse duurzaamste logies, attracties en vergaderlocaties in de verf. Voor toeristen die belang hechten aan duurzaam reizen, biedt Green Key een unieke meerwaarde.

De toerist zoekt de weg naar duurzaam reizen. Dat bevestigt ook Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. "Toeristen vragen almaar meer naar duurzame en ethische reisformules, met veel respect voor zowel de plek die ze bezoeken als voor de lokale bewoners en ondernemers.

Logies en attracties met Green Key komen daar perfect aan tegemoet. Bovendien zet dit internationaal erkende label het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Net daarom zet Toerisme Vlaanderen al bijna 20 jaar met veel plezier zijn schouders onder het label."

Wat in Vlaanderen ooit begon als een duurzaam initiatief voor campings en jeugdherbergen werd intussen uitgerold naar hotels, unieke vakantiewoningen en B&B's, vakantieparken, attracties en vergaderlocaties.

Green Key is met 139 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met meer dan 3100 locaties in 66 landen.

Om te voldoen aan de vereisten van het label moeten alle locaties wereldwijd heel wat ondernemen om hun energieverbruik, afval en algemene CO₂-uitstoot te verminderen.

De Lilse Bergen spant zich al jaren in voor een ecologisch beleid en wordt hiervoor steeds beloond met het Green Key Label.

Een Green Key krijg je niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.

Over Green Key

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen.

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto