U bent hier

De Lilse Bergen opnieuw internationaal milieulabel Groene Sleutel

Lille
04.02.2020 - 18.27u
Door: Mark Jaspers

GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen reikten de Green Key Awards 2020 uit. Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen.

Toerisme Vlaanderen draagt bij aan de duurzame ontwikkeling van het toerisme in en naar Vlaanderen met het oog op meer economisch rendement, tewerkstelling en welzijn voor de inwoners van Vlaanderen.

Ook De Lilse Bergen mocht voor 2020 het Green Key Label opnieuw in ontvangst nemen.

Het label zet het engagement van Vlaamse duurzaamste logies, attracties en vergaderlocaties in de verf. Voor toeristen die belang hechten aan duurzaam reizen, biedt Green Key een unieke meerwaarde.

De toerist zoekt de weg naar duurzaam reizen. Dat bevestigt ook Stef Gits, woordvoerder van Toerisme Vlaanderen. "Toeristen vragen almaar meer naar duurzame en ethische reisformules, met veel respect voor zowel de plek die ze bezoeken als voor de lokale bewoners en ondernemers.

Logies en attracties met Green Key komen daar perfect aan tegemoet. Bovendien zet dit internationaal erkende label het duurzame imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland in de etalage. Net daarom zet Toerisme Vlaanderen al bijna 20 jaar met veel plezier zijn schouders onder het label."

Wat in Vlaanderen ooit begon als een duurzaam initiatief voor campings en jeugdherbergen werd intussen uitgerold naar hotels, unieke vakantiewoningen en B&B's, vakantieparken, attracties en vergaderlocaties.

Green Key is met 139 locaties de grootste familie binnen de toeristische labels in Vlaanderen. Ook internationaal is het label veruit het grootste, met meer dan 3100 locaties in 66 landen.

Om te voldoen aan de vereisten van het label moeten alle locaties wereldwijd heel wat ondernemen om hun energieverbruik, afval en algemene CO₂-uitstoot te verminderen.

De Lilse Bergen spant zich al jaren in voor een ecologisch beleid en wordt hiervoor steeds beloond met het Green Key Label.

Een Green Key krijg je niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.

Over Green Key

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen.

imageMeer nieuws

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt 310.000 stickerkopers

Rode Kruis-Vlaanderen bedankt 310.000 stickerkopers
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.44u

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"

Voka: "Met Zomerplan nu één richting uit: 'fast forward' uit deze crisis"
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.23u

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen

Vlaams minister Lydia Peeters lanceert eerste elektrische bussen in Antwerpen
Provincie Antwerpen | Vlaanderen 12.05.2021 - 14.10u

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs

Natuurpunt Geel-Meerhout wint met de molen van Meerhout de provinciale Erfgoedprijs
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 14.08u

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht

Groene streekstroom van Paul en Ria van Aveve uit Balen uitverkocht
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 12.05.2021 - 10.48u

Luc Sels herkozen als rector van de KU Leuven

Vlaanderen 12.05.2021 - 09.41u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto