De vzw De Lilse Bergen uit Lille-Gierle heeft een Groene Sleutel ontvangen. Het internationale label is een erkenning voor de extra inspanningen die ondernemingen leveren om bijvoorbeeld water en energie te sparen. 

Good Planet en Toerisme Vlaanderen reiken dit label uit. Uit onafhankelijk onderzoek van 20 labels van hoge kwaliteit, blijkt bovendien dat de Groene Sleutel met meer dan 2500 internationale locaties het grootste milieukeurmerk voor toeristische accommodaties is.

129 Vlaamse toeristische bestemmingen krijgen dit jaar het internationaal erkende label. Tien locaties ontvangen het kwaliteitslabel voor de eerste keer.

Een Green Key krijg je niet zomaar

De Lilse Bergen krijgt de Green Key niet zomaar. De laureaten moeten elk jaar opnieuw voor een onafhankelijke jury met vertegenwoordigers van de overheid, milieuorganisaties en toeristische sector aantonen dat ze zich inspannen voor het milieu. Een éénmalige inspanning volstaat dus niet. De laureaten moeten voldoen aan een hele reeks criteria voor energie, water en mobiliteit.

Over Green Key

Green Key is een internationaal programma van de Foundation for Environmental Education (FEE), in Vlaanderen gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met steun van Toerisme Vlaanderen.

Green Key wijst al 12 jaar de weg naar duurzaam toerisme, recreatie of duurzame vergaderruimtes. De lijst van Green Key-houders in Vlaanderen kan u vinden op www.groenesleutel.be

www.lilsebergen.be