De lezing die oorspronkelijk was voorzien op 23 mei gaat nu door op donderdag 13 juni. Dan ontvangt Campinia Academica prof. dr. Johan Van Overtveldt voor een lezing met als thema: De loodzware lastvan de eurocrisis.  De lezing vangt aan om 20 uur en  gaat door in het  Wijnhuis, Stationsstraat 56 Geel.

Johan Van Overtveldt werd in Hove geboren in 1955. Hij is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universitaire Faculteiten Sint-Ignatius Antwerpen), nu Universiteit Antwerpen en behaalde een MBA aan de KU Leuven.

Hij begon zijn carrière als journalist bij Trends en stapte even over naar de privé-sector (kaderlid bij BBL – nu ING en algemeen directeur van Shoeconfex). Vanaf 1992 werd hij chief economist van het wekelijks businessmagazine TRENDS en werd er hoofdredacteur. Gedurende een korte periode combineerde hij dit hoofdredacteurschap met dit van KNACK. 

Hij was ook een tijd directeur van de denktank Metena van VKW en werd ook algemeen directeur van dit ondernemersplatform.

Van Overtveldt is ook de auteur van diverse boeken in het Nederlands, zoals o.a. ‘Red de Vrije Markt’, ‘Zes aanklachten tegen het antiglobalisme’ en ‘Maandag geen economie meer’. In het Engels publiceerde hij o.a. ‘The Chicago School’, ‘Bernanke’s Test’ en ‘The End of the Euro’.

Johan van Overtveldt doceert macro-economie aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt.

In zijn uiteenzetting zal professor Van Overtveldt het o.a. hebben over de voor- en nadelen van de Euro, hoe de ‘Eurocrisis’ is kunnen ontstaan, welke verantwoordelijkheid de diverse actoren hierin hebben, wat de invloed van de crisis is op ons patrimonium en welke mogelijke oplossingen er zijn om uit die crisis te geraken.