U bent hier

De milieuboot komt naar Arendonk

Kempen regio | Mol
12.08.2019 - 22.15u
Door: Mark Jaspers

De milieuboot vaart op 21 september van 10u tot 13u na vier jaar opnieuw door je regio op het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten en het Kanaal Bocholt-Herentals, vanuit Arendonk richt Dessel en Mol.

Een unieke kans om samen met je familie, vereniging of milieuraad op een interactieve manier kennis te maken met de waterloop in eigen streek. Deze educatieve milieuboottocht is een initiatief van De Milieuboot vzw, die zich via verschillende activiteiten inzet voor een duurzaam en integraal waterbeheer van onze Vlaamse rivieren en kanalen. Tijdens de week zijn er educatieve milieuboottochten voor scholen.

Tijdens de drie uur durende tocht met de milieuboot gebeurt er veel meer dan alleen maar varen. Je maakt kennis met alle aspecten van het kanaal, de omgeving, het leven op, om en in het water. "Aan boord is een laboratorium waar je helpt bij het bepalen van de waterkwaliteit van de waterloop waar je op vaart. Je ontdekt waarom integraal waterbeheer, biodiversiteit en duurzame ontwikkeling zo belangrijk zijn", aldus Riet Van Mieghem, projectleider van De Milieuboot vzw.

De tocht vindt plaats in de voormiddag en duurt drie uur met op- en afstapplaats in Arendonk. De kostprijs bedraagt 8 euro voor een volwassene en 4 euro voor een -18 jarige.

Praktisch

Waar en wanneer:
21 september van 10u tot 13 in Arendonk, onder de brug van de N139 (Voorheide).
Prijs:                     8 euro per volwassene; 4 euro per -18 jarige

Inschrijving:       verplicht via https://www.milieuboot.be/inschrijf_formulier.php
Meer info:            https://www.milieuboot.be/  -  info@milieuboot.be   -   053 72 94 20
Sociale Media:    Facebook            Instagram
Foto’s:                 https://www.milieuboot.be/over-de-milieuboot/voor-de-pers.php

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto