U bent hier

De Mol - Priester Pieter is "De Mol", student Lloyd ontmaskert hem

Vlaanderen
14.05.2018 - 08.34u
Door: Mark Jaspers

Het zesde seizoen van het Vier-programma "De Mol" heeft zondagavond zijn apotheose gekend, met de ontmaskering van priester Pieter Delanoy als de verrader in de groep. Lloyd Vermeulen, een 21-jarige student geneeskunde, haalde in de finale de groepspot van 27.665 euro binnen.

Voor het eerst in de geschiedenis van "De Mol" werd de laatste aflevering beslecht door drie mannen: Pieter, een 33-jarige priester/leerkracht uit het West-Vlaamse Assebroek, zijn gouwgenoot Lloyd en financieel recruiter Bahador uit Gent. Een flashback naar hun "sollicitatiegesprek" voor het programma wees aan het begin van de aflevering uit dat ze alle drie wel de saboteur hadden willen zijn die zoveel mogelijk geld uit de te verdienen groepspot - potentieel 100.000 euro - moe t houden door opdrachten te laten mislukken.

De voorlaatste beproeving leverde de groepspot nog 3.000 euro op door het niet gebruikte ingrediënt te raden in 15 chocoladepralines, zeven bekende torengebouwen te rangschikken op hoogte en te raden dat het liedje "La Bamba" in het Mexicaanse Veracruz - waar de proef doorging - ontstond.

Een soort bungeesprong boven een waterval op de laatste dag bleek dan weer zo goed als een maat voor niets omdat Baha, Pieter en Lloyd het geld grotendeels links lieten liggen om te kunnen gaan voor een chatgesprek met "De Mol", waarin cruciale informatie zou worden gegeven.

Lloyd sleepte die prijs in de wacht en dat legde hem geen windeieren, want hij kwam uiteindelijk als winnaar van het spel uit de bus na het beantwoorden van 30 vragen over "De Mol" en diens sabotages. (Belga)

imageMeer nieuws

Gemeentebestuur koopt speelterrein Chiro Sluis

Mol 19.06.2019 - 12.19u reading time1min

De gemeenteraad heeft de aankoop van drie percelen gelegen achter de woningen Boerestraat 26 en 28, goedgekeurd. De percelen zijn in gebruik als speelterrein door Chiro Gorabos van Sluis en waren eigendom van private personen. Met de aankoop wil het gemeentebestuur de jeugdwerking op deze locatie verzekeren. De gemeente betaalt 26.125 euro voor de percelen, samen 52a25ca.

Meer info: dienst patrimonium en projecten, 014 33 08 35, landmeter@gemeentemol.be

Nieuws uit uw regio

image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto