Per verkocht ticket van De Nieuwe Wildernis gaat er één euro naar de ontwikkeling van het Grote Netewoud, een stuk wilde natuur dat ontwikkeld wordt tussen Balen, Geel, Mol en Meerhout in het hart van de Kempen. De Nieuwe Wildernis is een bioscoopfilm over wilde natuur uit de Lage Landen die vanaf 25 september in de zalen van Kinepolis komt.

“Het Grote Netewoud is letterlijk een droom van een woud“, zegt Wim Pauels van het bezoekerscentrum in Meerhout. “Je vindt er nu al venen, uitgestrekte bossen en bloemenrijke graslanden. Bovendien liggen er nog grote kansen voor de bever, otter en zwarte ooievaar. We zijn heel blij dat we het woud met de steun van de film verder kunnen ontwikkelen tot een plek waar iedereen een stukje wildernis zal kunnen beleven.“  

Het Grote Netewoud bestaat uit verschillende deelgebieden, waaronder Het Bels Broek & Heide, De Vennen en Het Griesbroek, waarin Natuurpunt drie wilde wandelingen uitgestippeld heeft. De droom is gegroeid om alle kleine gebieden aan elkaar te sluiten tot een groen, kloppend hart voor de hele regio. 

De Nieuwe Wildernis 


De Nieuwe Wildernis is de eerste bioscoopfilm over natuur uit de Lage Landen en komt vanaf 25 september in de zalen van Kinepolis. De film werd integraal gedraaid in de Nederlandse Oostvaardersplassen, een 6.000 hectare groot natuurgebied op een steenworp van Amsterdam. Natuurpunt promoot de  film in Vlaanderen om wilde natuur van bij ons in de schijnwerpers te zetten. Per verkocht ticket gaat er één euro naar Natuurpunt voor de ontwikkeling van het Grote Netewoud, een stukje wildernis van bij ons.  

Acteur Johan Heldenbergh is de vertelstem van de film, het Leuvense duo Float Fall zorgt voor de muziek. Op de Antwerpse première verzorgt acteur, Kempenaar en natuurmens Tom Van Dyck het voorwoord. 

Meer informatie en tickets: www.denieuwewildernis.be