Lokaal bestuur Grobbendonk is sinds woensdag gestart met de laatste hand te leggen aan het herstel van een trage verbinding tussen Nieuwendijk en het centrum van Bouwel in het Binnenbos, bij Bouwelaars bekend als 'de Pierloos'.

Burgemeester Marianne Verhaert (GiB) is tevreden dat er eindelijk een oplossing kon worden bereikt in het belang van de vele gebruikers van deze veilige doorsteek.

'Tot voor 2012 kon het bospad 'Pierloos' gebruikt worden als officieuze wandelweg tussen de dorpskern van Bouwel en Nieuwendijk. Echter was dit enkel mogelijk doordat de eigenaars dit gedoogden, gezien het niet om een officiële voetweg ging.

Nadat de eigenaars een aantal maatregelen namen om de doorgang te verhinderen en het tracé ook wat overgroeid raakte, zocht het gemeentebestuur naar een alternatieve oplossing.

Na constructieve gesprekken met de eigenaars van de verschillende percelen kon een nieuwe grondstrook aangekocht worden door de gemeente, zodat opnieuw een publiek gebruik mogelijk kan worden gemaakt.

Vervolgens werd een toegankelijkheidsregeling opgesteld en een erfgoedmachtiging bekomen, zodat de erfgoed- en natuurwaarde van deze omgeving gerespecteerd kan worden.

Ook zal een afsluiting voorzien worden zodat de eigendom en privacy van de omwonenden gegarandeerd kan blijven en het wandelverkeer geen negatieve impact heeft op de vegetatie', besluit burgemeester Verhaert.

De bereikte oplossing werd alvast positief onthaald op de gemeenteraad. Het schepencollege bevestigt dat het blijft inzetten op trage verbindingen en er nog andere dossiers op tafel liggen.  Foto : Pierloos in 2019/NNieuws.