U bent hier

De regering, NMBS en Infrabel voeren “Treindienst van Nationaal Belang” in

Kempen regio | Vlaanderen
20.03.2020 - 16.19u
Door: Mark Jaspers

De crisis die het Coronavirus veroorzaakt, heeft een stevige impact op onze dagelijkse gewoontes en dus ook op onze verplaatsingen.

Sinds het begin van de uitbraak werkt NMBS nauw samen met Infrabel en de regering en volgen we de situatie op de voet om de continuïteit van het openbaar vervoer te verzekeren. De bezettingsgraad van de treinen situeert zich vandaag tussen 8 en 10% en net zoals in vele andere sectoren heeft deze crisis ook een impact gehad op de beschikbaarheid van ons personeel.

Vanaf maandag 23 maart wordt daarom een "Treindienst van Nationaal Belang" ingevoerd voor zij die absoluut met de trein moeten blijven reizen, zodat dit in alle veiligheid kan gebeuren.

Aanpassing van het treinaanbod

Een treinaanbod toe dat overeenkomt met ongeveer 75% van het aantal beschikbare plaatsen op een normale weekdag (inclusief de piekuren)
Een maximale dekking van de mobiliteitsbehoeften van de reizigers
Een stabiel en duurzaam aanbod met een bediening van alle lijnen
Een maximale samenstelling van de treinen, om de afstand tussen de reizigers zo groot mogelijk te houden
Hier vind je alle informatie over de "Treindienst van Nationaal Belang" vanaf 23 maart.

Zal jouw trein nog rijden vanaf maandag 23 maart?

Plan je reis de dag voor je vertrek via de NMBS app of via nmbs.be om dit te checken.
Opgelet: bepaalde P-treinen zullen al geschrapt worden op zondagavond 22 maart.

In verband met informatie over grensoverschrijdend en internationaal treinverkeer, kan je terecht op nmbs-internationaal.com.

Er werden nog vele andere maatregelen genomen door NMBS om ervoor te zorgen dat onze reizigers in de best mogelijke omstandigheden kunnen blijven reizen. Meer info.

Ondanks deze ongekende crisis zullen alle NMBS- en Infrabel-medewerkers alles in het werk blijven stellen om degenen die absoluut met de trein moeten reizen daar ook toe in staat te stellen.

We danken je voor je begrip en medewerking aan de genomen veiligheidsmaatregelen, want enkel samen kunnen we deze moeilijke periode doorstaan.

Zorg goed voor jezelf en voor je naasten.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto