Nadat hij na 20 jaar een punt zette achter zijn pittige dorpsblaadje ‘De Schaokel’, stort Jef Aerts zich op de rockgeschiedenis van Zaal Lux in Herenthout. Aan de hand van foto’s, verslagen, getuigenissen en anekdotes wil hij een swingend tijdsbeeld schetsen.   “Met dit project ga ik verder dan mijn dorp”, zegt Jef. “Naast de onmisbare getuigenissen van concertorganisator Gust Spruyt, verzamel ik ervaringen, anekdotes en foto’s van concertgangers en groepen. Ook straffe toeren die zich in de marge van de optredens afspeelden, zijn welkom. Een oproep in Humo leverde al enkele bruikbare gegevens op.

De Herentalse muziekliefhebber Wim Boes (Wim Noir) vertelde me onder meer dat hij op de ‘sjotterkes’ speelde met de leden van Wire en dat hij de tourbus van The Triffids voor het verkeerde café in Herentals zag staan. Een man uit Ruisbroek meldde dat hij met de fiets naar een optreden gekomen is. En zanger Tom Robinson mailde me over zijn ervaringen in Herenthout.

Het is de bedoeling dat we een heel tijdsbeeld en een portret van het toenmalige clubcircuit schetsen.” Anekdotes en ervaringen i.v.m. Zaal Lux zijn welkom bij jef_aerts@belgacom.netFoto : Jef Aerts bij een van de oude affiches in Café Lux/ Van the Man / Nnieuws.