Op zondag 28 augustus wordt voor de 32e maal De Schakel georganiseerd. In de Antwerpse Kempen zal er weer ge-schakel-d worden langs een spinnenweb van routes.

De deelnemers fietsen over duidelijk afgepijlde routes die in 2 richtingen lopen. Er zijn 45 start- en controleplaatsen, die "Kempenhutten" genoemd worden.

Elke hut heeft een naam die verwijst naar de volksnaam van de gemeente of naar de vereniging die de hut uitbaat. Zo heb je vb. de Boerenkrijghut op VC Herentals, de Pierenhut in Ravels, de Spetsershut in Merksplas, de Bonenpikkershut in Chaam,....

Deze hutten zijn verspreid over gans de provincie Antwerpen. Net zoals in de vorige edities doen dit jaar Alphen en Chaam opnieuw mee. Hierdoor kunnen er mooie routes gemaakt worden in combinatie met Baarle-Hertog en de Noorderkempen.

In die hutten is altijd iets te beleven maar ze zijn allemaal verschillend. Overal is de couleur locale te herkennen, is er animatie, vaak voor groot en klein, en is er een ruime keuze om de inwendige mens te verstevigen.

De routes zijn uitgezet op rustige, autoluwe wegen. Daardoor is De Schakel nog mooier. De deelnemer kiest zelf een route uit het grote aanbod. Om de 10 à 15km is er een Kempenhut.

Je kan de routekaart en meer info vinden op  www.schakel.be

Er zijn Schakeltochten mogelijk van 25 km tot meer dan 100 km. In elke hut is een route-coördinator die je graag een woordje uitleg geeft over de verschillende routes die mogelijk zijn vanuit die hut.

De deelnameprijs is voor volwassenen 5 euro. Voor kinderen tot 12 jaar slechts 1 euro. Hiervoor krijg je een appel, een wafel, een dagfolder met de routekaart, een deelnemerskaart en is men verzekerd tegen gebeurlijke ongevallen. De kinderen krijgen daar bovenop nog een leuk hebbedingetje.

Er zijn ook dit jaar weer waardevolle prijzen: gîtes en chambres d'hôtes in Frankrijk, B&B's uit de Kempense regio, fietsvakanties, en nog heel wat andere verrassingen.

Voor de kinderen tot twaalf jaar zijn aparte prijzen voorzien. De hoofdprijs is een kinderfiets.
Door deel te nemen aan de kleurwedstrijd kunnen ze ook nog eens extra prijzen winnen!

Ook in 2022 zal De Schakel weer de plezantste afsluiter van de zomervakantie zijn.  Starten tussen 8 uur en 14 uur.