Op zondag 26 augustus kan je opnieuw naar hartelust fietsen en 'schakelen' door de Kempen en het Groene Neteland. Let op: in Vorselaar is het inschrijvingspunt veranderd naar de evenementenhal De Dreef.

De Antwerpse Kempen sluiten op zondag 26 augustus traditiegetrouw – en voor de 24ste keer! – de zomer af met het grote fietsfeest De Schakel. Deze recreatieve fietsklassieker garandeert een ganse dag ontspannend fietsplezier voor jong en oud.

Talloze unieke en bewegwijzerde lussen sturen je op een verrassende ontdekkingstocht langs groene decors en gezellige dorpjes. Onderweg kan je tal van monumenten en bezienswaardigheden bewonderen. Stap af aan een molen, een museum, een kerk, of volg een gratis rondleiding. Toch liever een gezellig terrasje? Alles kan tijdens de Schakel-zuid.

In Herentals kan je starten voor trajecten van 38, 51, 54 ,57 en 59 km. Personen met een handicap of met een mobiele beperking zijn ook meer dan welkom in Herentals. Zij kunnen deelnemen aan het speciaal ontworpen Inctvisparcours. Dit parcours is 19 km lang, autoluw en er zijn geen steile hellingen. Het parcours is ook geschikt voor gezinnen met jonge kinderen

De allerkleinste Schakelaars kunnen in Geel en in Vorselaar terecht samen met mama en papa. Daar kunnen ze naar hartenlust komen trappen op de gloednieuwe Hummeltjestrajecten.

Voor iedereen die nog graag een extra uitdaging aangaat tijdens het schakelen is er de zoektocht op het 59 km traject. Dit traject komt door de gemeenten Herentals, Herenthout, Olen en Geel. Zet je speurneus op en maak kans op één van de vele leuke prijzen. Elke prijs is minstens 10 euro waard.

Je kunt vrij vertrekken tussen 8 en 14 uur. Je moet vóór 19 uur terug arriveren in je vertrekplaats. Deelnemen kost 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen tot 12 jaar. In ruil hiervoor krijg je een brochure, een fietswimpel, een versnapering, een herinneringsgeschenk, bijstand door Fietsenatelier Mol en door het Rode Kruis, door BLOSO en door CM. In Herentals kan je ook gratis je fiets laten graveren.

De startplaats voor Herentals is op de Grote Markt achter zaal ’t Hof. Je kan vanaf 14 uur op het terras genieten van muziek gebracht door Westelfolk afgewisseld met optredens van accordeonist Leon. Verder worden er verschillende drankjes en heerlijke snacks aangeboden. Als ‘special’ kan je ook genieten van ambachtelijk gebrouwen Herentals bier van brouwerij Dijckwaert. De namen van de bieren voorspellen alvast een waar genoegen: Vurig Bierreke, Eeuwige Liefde, Mc Thals…

Voor meer informatie kan u terecht bij de dienst Toerisme Grote Markt 35 of 014- 21 90 88 of via mail toerisme@herentals.be.

Ook de website www.schakel.be staat boordevol informatie. Daarnaast kan je ook de uitgebreide Schakelbrochure ophalen in alle infokantoren van de Antwerpse Kempen.


contact
Toerisme Herentals
Grote Markt 35
2200 Herentals
tel. 014-21 90 88
fax 014-21 78 28
toerisme@herentals.be