De vrienden van de Schilders hebben zondag het 3e Vorselaars paintballkampioenschap gewonnen.

De jongeren van CD&V-Vorselaar organiseren jaarlijks een activiteit speciaal voor hun doelpubliek nl. de Vorselaarse jongeren. In het begin trokken de jongeren onder leiding van de Vorselaarse schepen van Jeugd Simon Dens en zijn groep op kroegentocht langs de Vorselaarse cafés. Doch de jongeren zijn steeds op zoek naar nieuwe initiatieven en zo ontstond 3 jaar geleden het idee om – naar analogie van de Vorselaarse Test voor quizzen – een orgineel Vorselaars kampioenschap te organiseren. Gezien de populariteit van paintball bij de jongeren werd gekozen voor deze activiteit. De CD&V-jongeren werkten een leuke formule uit met een competitie en met een hapje en drankje achteraf.

In 2012 werd de organisatie opnieuw een succes. 50 jongeren verdeeld over 10 ploegen streden in de bossen tussen Kasterlee en Retie voor de titel. Uiteindelijk werd het pleit gewonnen door de ploeg “Schilders” voor het A-team en de Big-5.

In het afsluitend gezellig samenzijn in het buurthuis werden de trofeeën tussen pot en pint en de frieten uitgedeeld door het ganse CD&V-jongerenteam : Simon Dens, Bart Geukens, Anand Moons, Sara Somers, Joke Somers en Romy Loosveldt.