De Sint zal zich warm mogen aankleden: volgende vrijdag wordt sneeuw verwacht in ons land. "In de nacht van donderdag op vrijdag verwachten we neerslag, die kan overgaan in de eerste sneeuw", voorspelt het KMI. "Ook vrijdag overdag en in het weekend krijgen we winterse buien met sneeuw of smeltende sneeuw, door de aanvoer van koude en vochtige lucht in de onderste lagen van de atmosfeer."

Het blijft vanmiddag droog met wolkenvelden maar vooral in het midden en oosten van het land is er ook ruimte voor zon. De wind waait zwak uit het noordoosten. Maxima: 5 tot 8 graden. Vanavond en -nacht is het rustig en droog. In het westen blijft het overwegend zwaarbewolkt. Elders komen opklaringen voor, maar later ontstaat nevel, mist of lage bewolking. Onder de bewolking schommelt het kwik rond het vriespunt. Elders komt het veelal tot lichte vorst. Hoog in de Ardennen kan de temperatuur dalen tot zowat 7 graden onder nul.

Dinsdag blijft het droog maar nevel, mist of lage wolken kunnen zich lange tijd handhaven. Op de Ardense hoogten breekt de zon door. Er staat een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. In gebieden waar het de hele dag grijs blijft, wordt het niet veel warmer dan 2 tot 3 graden.