De zomer is voorbij en het duurt nog even voor we ons in de warme decembersfeer kunnen wentelen. We denken nog even terug aan die warme zomerdagen op het strand in het Zilvermeer. Maar ook in het najaar gaat de activiteit op en rond het strand gewoon door!

Al vele jaren organiseren het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Vabco Mol het Crossfestival! Het programma van deze eenendertigste editie oogt weer indrukwekkend.

Scholenveldloop Secundair Onderwijs 'Wisselbeker Gouverneur' – Survival Trophy

Duizenden leerlingen van het secundair onderwijs worden als eerste uitgenodigd op woensdag 17 oktober.

Leerlingen van de derde graad secundair hebben dit jaar voor de eerste keer ook de keuze om deel te nemen aan de Survival Trophy. De organisatie van dit nieuwe initiatief is in handen van Sport Vlaanderen. Inschrijven voor deze nieuwe hindernissenloop kan nog steeds via https://www.sport.vlaanderen/survival-trophy/

Scholencross Basisonderwijs 'Wisselbeker Gouverneur'

Woensdag 24 oktober is het dan de beurt aan onze jongste lopertjes. Zij verzamelen aan de start voor de Scholencross Basisonderwijs. We garanderen een omkadering met toffe randanimatie.

Crossweekend

Voorafgaand aan de Crosscup organiseert de lokale atletiekclub Vabco Mol op zaterdag 3 november de Zilvermeerloop. Deze "Zilvermeerloop" omvat verschillende recreatieve joggingparcours voor een uiteenlopend publiek: van trailrun tot G-loop.

Op zondag 4 november eindigt het Crossfestival met een hoogtepunt: de Crosscup. Deze wedstrijd wordt beschouwd als één van de beste Belgische veldlopen. De Belgen nemen het op tegen een aantal gerenommeerde buitenlandse atleten. De Crosscup start om 10u40. De dames zullen beginnen om 13u30, de heren om 14u. Voor deze organisatie slaan het APB Zilvermeer, Vabco Mol, Crosscup Vzw & Golazo de handen in elkaar.

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:
Woensdag 17 oktober  vanaf 14u15 – Scholenveldloop Secundair Onderwijs
Woensdag 24 oktober vanaf 14u15 - Scholencross Basisonderwijs
Zaterdag 3 november  vanaf 12u00 - Zilvermeerloop
Zondag 4 november vanaf 10u40 - Crosscup

Waar:  Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

www.zilvermeer.be