Deze maand is het 70 jaar geleden dat De Strangers opgericht werden. Hoewel zij in 2002 officieel gestopt zijn met optreden, klinken hun liedjes nog altijd heel vertrouwd in de oren.

Als echte ambassadeurs van Antwerpen en de Antwerpse taal, hebben zij kleur en vrolijkheid gegeven aan vele generaties. De vzw De Strangers v’r Altaaid organiseert daarom een unieke viering op dinsdag 14 juni aan boord van de Flandria, in aanwezigheid van De Strangers John, Alex en Nest.            

De groep werd opgericht op 8 mei 1952 door Gust Torfs, Alex Boeye, Pol Bollansee en John De Wilde, vier kameraden uit de Antwerpse wijk Kiel.

Ze verwierven voornamelijk bekendheid door hun sierlijk en komisch gebruik van de Antwerpse taal en met parodiërende teksten op bekende schlagers. Tot hun grootste successen behoren ongetwijfeld Schele Vanderlinden, Oh Mijne Blauwe Geschelpte, Bij de Rijkswacht en natuurlijk Antwaarrepe, op 23 november 2020 door de voltallige Antwerpse gemeenteraad uitgeroepen als volkslied van de stad. 

VIERING op Flandria

De 70e verjaardag van de groep wordt op dinsdag 14 juni gevierd aan boord van de Flandria, in aanwezigheid van John, Alex en Nest van De Strangers. Het schip ligt aangemeerd aan het Asiadok-Westkaai, met vrije parking tegenover het schip. De viering start om 12 uur met een gezamenlijke maaltijd.

Het programma voorziet verder een cursus Antwerpse Les, o.a. op basis van de liedjes van De Strangers, verder in woord en beeld een portret van De Strangers, gevolgd door exclusieve filmbeelden van optredens. Het programma wordt afgesloten met een optreden van 4Tact, de groep die de liedjes van De Strangers in ere houden. De viering eindigt om 17 uur.

Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de echte fans. Deelname: €60, maaltijd en dranken tijdens de viering inbegrepen.

Wie erbij wil zijn, kan contact opnemen met de organisatie via email freddy.michiels@skynet.beof via 0475 69 76 43.  Willy Ysewijn/NNieuws.