Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Sutter : 'Ontoelaatbare praktijken, vertrek van CEO bpost Dirk Tirez'

Petra De Sutter

Minister van overheidsbedrijven Petra De Sutter bevestigt dat de raad van bestuur van bpost en de CEO van het postbedrijf een punt zetten achter hun samenwerking. ‘Opnieuw problemen bij de top is de zoveelste klap voor de postbodes en hun collega’s die opnieuw hun bedrijfsleider zien vertrekken en dat voor de drukste weken van het jaar,’ zegt Petra De Sutter in een eerste reactie.

De Sutter vindt het onbegrijpelijk dat er ontoelaatbare praktijken hebben plaatsgevonden bij bpost onder de leiding van Dirk Tirez.

‘Een bestuurder van bpost is een bestuurder van een overheidsbedrijf en dan moet je net het goede voorbeeld geven. Uit de analyse van de raad van bestuur maak ik op dat dit niet het geval was waardoor er voor hem geen toekomst meer is bij bpost,’ klinkt het.

‘bpost is de komende weken meer dan ooit aanwezig aan alle Belgische voordeuren met nieuwjaarswensen en eindejaarpakketjes. Alle postbodes en pakjeskoeriers krijgen nu opnieuw te horen dat hun grote baas vertrekt omdat hij geen voorbeeldrol aannam. Ik vind dat bijzonder betreurenswaardig. Tirez had de opdracht om de rust aan de top te doen wederkeren en het bedrijf verder te transformeren, maar opnieuw worden we geconfronteerd met wantoestanden.’

De Sutter gaat verder: ‘Dirk Tirez stond niet alleen aan het hoofd van een bedrijf dat in België 27.000 werknemers telt, hij stond ook voor een belangrijke opgave: bpost moet antwoorden vinden op een complexe realiteit. Wij kopen steeds meer pakjes online in een samenleving die moet vergroenen en waarin iedereen digitaal mee moet kunnen.’

‘In die zin vertrouw ik erop dat de raad van bestuur en het directiecomité het algemeen belang en de continuïteit van het bedrijf voor ogen houden en handelen in samenspraak met de bevoegde autoriteiten.

Ik sta resoluut aan de kant van de bestuurders die kiezen voor klare wijn, die tot op het bot willen gaan om elke vorm van ontoelaatbaar gedrag bloot te leggen en elke steen willen omdraaien in het intern en extern onderzoek dat loopt naar deze kwestie.’ Foto Petra De Sutter.

Petra De Sutter

Deel dit artikel