U bent hier

De toekomst van het winkelen komt naar Shopping Stadsfeestzaal

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
25.04.2019 - 17.24u
Door: Herman Gezelle

In het voorjaar van 2020 krijgt de Stadsfeestzaal in Antwerpen een wereldprimeur: RetailDetail opent er dan ‘The Future of Shopping’, een uniek lab waar winkelketens en technologiebedrijven samen de allernieuwste concepten testen.

Nieuwe ervaring voor consumenten én retailers

The Future of Shopping geeft de Stadsfeestzaal een echt nieuw winkelcentrum met een heel divers aanbod, dat garant staat voor een buitengewone winkelervaring. De partners in dit levend laboratorium gaan het winkelgedrag voortdurend meten en analyseren, uiteraard met respect voor de privacy en de wetgeving.

Negen jaar lang zal The Future of Shopping onderzoeken hoe consumenten reageren op technologische innovaties zoals artificiële intelligentie, virtuele realiteit, biometrie en gezichtsherkenning, interactieve communicatiesystemen, mobiele betaaltoepassingen, digitale getrouwheidssystemen en robotisering. 

Retailers gaan er ook nieuwe producten voorstellen, innovatieve winkelformules en vernieuwende diensten testen. Zo bereiden ze zich samen voor op de toekomst. Winkelen wordt immers een mix van menselijke, fysieke en digitale ervaringen, een versmelting van beleving en gemak, van emotie en technologie.

Levend retaillaboratorium van 5.500m²

“De keuze voor Shopping Stadsfeestzaal is weloverwogen”, zegt Peter Somers, CEO van RetailDetail: “Dit is een iconische plek in het Antwerpse winkelhart, een overdekt winkelcentrum dat jaarlijks maar liefst 6,5 miljoen consumenten verwelkomt.

Die bezoekers kunnen volgend jaar ook bij ons komen shoppen. Een ideale ruimte dus om ‘beleving op de winkelvloer’ te testen. We vestigen hier ook onze kantoren en we bouwen een gemeenschap van start-ups en gevestigde bedrijven, die van elkaar leren.”

The Future of Shopping neemt twee verdiepingen van in totaal 5.500m² in gebruik, op de locatie waar voordien Saturn en Habitat gevestigd waren. Het initiatief zal nieuwe, internationale bezoekers aantrekken naar het winkelcentrum en de stad, want een retaillaboratorium van deze schaal bestaat immers nog nergens.

“Dit project is uniek in de wereld,” bevestigt Somers: “Hier begrijpen en ervaren consumenten werkelijk ‘de toekomst van het shoppen’. Handelaars en technologiepartners werken hier samen om niet alleen nieuwe omzet te genereren, maar ook om waardevolle inzichten en data te verkrijgen. Het verbinden van mensen en handel staat centraal bij alles wat RetailDetail doet.”

Combinatie van beleving en innovatie

Antwerps schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis verleent zijn steun aan dit project: “Ik ben zeer enthousiast over de komst van The Future of Shopping. Als stad verwelkomen we alle initiatieven die onze ondernemers stimuleren om future proof te worden.

Voor de retailers geldt vandaag immers de wet van de slimste en niet meer de wet van de sterkste of grootste. De combinatie van beleving en innovatie zal zowel ondernemers als bezoekers naar de mooie Stadsfeestzaal lokken.”

Ook de beheerder van Shopping Stadsfeestzaal is tevreden: Hubert Stech, algemeen directeur van Multi Duitsland en Benelux, zegt: “Multi is zeer verheugd om The Future of Shopping in de iconische Stadsfeestzaal te kunnen verwelkomen. We verheugen ons op een lange en vruchtbare relatie met RetailDetail. We zijn blij dat Shopping Stadsfeestzaal en de stad Antwerpen de klanten een bijkomende ervaring kunnen bieden van technisch innovatief winkelen." (retaildetail)

imageMeer nieuws

Circus Pipo naast VC Herentals

Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 28.06.2022 - 02.37u reading time1min

Circus Pipo slaat z'n tenten op aan het multifunctioneel terrein, Herenthoutseweg naast VC Herentals.  Je kan er van 1 tot en met 10 juli voorstellingen beleven.

Tickets aan de kassa of online https://circuspipobelgium.be/praktische-info/

'Circus Pipo staat sinds jaar en dag garant voor dé familie-uitstap bij uitstek.
Dit eigentijdse circus brengt een heerlijke mix van puur traditioneel circus en unieke, wervelende sensaties voor jong en oud.'

Braderij in westernstijl

Braderij in westernstijl
Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.41u

Wolfstee dicht tot februari 2023

Herentals | Neteland 28.06.2022 - 01.33u

Moonfield Festival op Oude Bleken Mol

Kempen regio | Mol 28.06.2022 - 01.14u

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals

CVO HIK : start zorgopleidingen in Herentals
Herentals | Kempen regio | Neteland 27.06.2022 - 18.58u

Turnhoutse huisartsen slaken noodkreet over huisartsentekort: "Signaal geven aan de overheid"

EU | Kempen regio | Nationaal | Provincie Antwerpen | Turnhout regio | Vlaanderen 27.06.2022 - 17.27u

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'

Tekentalenten gezocht voor de cartoonwedstrijd 'Olense Kartoenale'
EU | Internationaal | Neteland | Olen 27.06.2022 - 16.06u

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk

Piani, nieuwe all-in-one vloerspecialist van B&R Bouwgroep Arendonk
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.06.2022 - 15.39u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto