U bent hier

'De toppers van de Belgische competitie'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal
08.11.2021 - 16.44u
Door: Herman Gezelle

'De Belgische competitie is op volle ramkoers. Aan de kop is het een nek-aan-nekrace, en het huidige nummer 1, Union, is zelfs de verrassing van het seizoen. Laten we even kijken wat we al hadden dit jaar, en wat de Jupiler Pro League ons nog kan bieden.

'Het Verhaal Van De Top'

'Aan de kop van de competitie wordt het een gevecht om in de top 6 te blijven en play-off 1 te kunnen spelen. Hekkensluiter Anderlecht zal met 21 punten uit 13 wedstrijden gas moeten bijgeven om de achtervolgers Genk en Eupen af te slaan.

Club lijkt opnieuw aan een goed seizoen bezig te zijn. De eerste plaats houden lijkt voorlopig een moeilijke opdracht. De eerste plaats wordt nu helemaal onverwacht bezet door Union. Antwerp, Mechelen en Charleroi staan zo goed als naast elkaar op de derde, vierde en vijfde plaats.

We kunnen zoals de kaarten nu liggen ervan uitgaan, dat de wedstrijden van volgende week voor heel wat verschuivingen kunnen zorgen.

'Speelt De Rest Dan Niet Meer Mee?'

'Zeker wel. De achtervolgers zorgen voor extra animatie. Direct na de kopgroep voeren Genk, Eupen en Kortrijk een gevecht om mee in de promotielijst van de eerste 6 te komen.

Deze drie hebben ongeveer evenveel punten. Vorig weekend zorgde voor heel wat plaatswisselingen. Genk ging met maar liefst 2-6 winnen op het veld van Zulte Waregem. Ondertussen kreeg Eupen een pandoering van 0-3 van de nummer 2 Charleroi.

Op sites van bookmakers zoals Circus.be wordt het moeilijk om de juiste odds te bepalen. Je ziet echter mooi hoe de favorieten zich afbakenen als je de noteringen bekijkt. Bij de wedstrijd van aanstaande zondag kan je je inzet met een kleine winst terugverdienen als je Club als overwinnaar aanduidt.

Onderaan ziet het niet zo rooskleurig uit voor Beerschot. Nog niet zo lang geleden een waardig medestrijder aan de top. Een negende plaats op het einde van vorig seizoen, en nu klaar om Waasland Beveren te volgen naar degradatie. Al moet toch gezegd worden dat de ratten hun twee laatste wedstrijden overtuigend wonnen. Klaar voor een remonte?

Vorig jaar was de goalendief van Beerschot Raphael Holzhauser een van de sterren van de Jupiler Pro League. Verbaast hij ons en zijn ploeg van het Kiel dit seizoen toch nog voor een tweede keer?

'En De Spelers In De Jupiler League?'

Laat ons even kijken naar de individuele prestaties van enkele spelers. Zitten ze enkel aan de top, of hebben we ook individuen, die zich opmerkelijk maken bij de achtervolgers.

De huidige topschutter is Michael Frey van Antwerp, hij is verantwoordelijk voor 9 goals van de 23 doelpunten die Antwerp tot hiertoe scoorde. Ook is hij nog eens verantwoordelijk voor 5 assists. Dat brengt hem op de tweede plaats in de categorie doelpunten + assists. In deze categorie is Unav Deniz het absolute nummer 1. Met een combinatie van 16 doelpunten en assists is hij mede verantwoordelijk voor de huidige kopplaats van zijn team Union in de Jupiler Pro League.

Als we naar de marktwaarde van de spelers kijken hebben we een opmerkelijke top 5. Club Brugge levert drie spelers. Charles De Ketelaere, Noa Lang en Hans Van Aken zouden samen een marktwaarde van 66 miljoen euro vertegenwoordigen. En De Ketelaere is slechts 20 jaar, die zullen we nog in de gaten moeten houden.

De andere twee van die top 5 zijn de spelers van Racing Genk, de Nigeriaan Paul Onuachu en de Colombiaanse Jhon Lucumi. De top 10 trouwens wordt bijna helemaal gevuld met spelers uit deze twee teams. Enkel Yari Verschaeren van Anderlecht op plaats 6 kan het monopoly van de andere twee ploegen doorbreken.  Ook bij Circus.be zie je dat dezelfde namen de polls aanvoeren.'

'De Jupiler Pro League Prognoses'

'Er is geen enkele sport zo onvoorspelbaar als voetbal. Kijk maar naar de twee laatste resultaten van hekkensluiter Beerschot.

Maar als we ons licht opsteken bij de bookmaker zien we toch dat de tendens van vandaag als leidraad voor de rest van het seizoen wordt gezien. Club Brugge staat genoteerd als de gedoodverfde kampioen van het seizoen 2021-2022. Beerschot blijft voorlopig de uitverkorene om de Jupiler League te verlaten op het einde van de competitie.

De runners up zijn ook degenen, die nu dicht bij de posities van Play-off 1 staan. Genk met voorkeur om op de tweede plaats te eindigen. Daarna volgen Union en Antwerp. Volgens de voorspellingen van de Belgische bookmaker zou de top 3 van dit jaar wel eens uit deze vier ploegen kunnen komen.

Maar laat ons toch eerst de wedstrijden afwachten. Er zijn nog heel wat speeldagen te gaan. En zoals gezegd enkele verrassende wedstrijden kunnen heel wat verandering teweeg brengen.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto