Vanaf vandaag kan u bij projectontwikkelaar Dijk&Duin BEN (Bijna Energie Neutrale) nieuwbouwappartementen kopen. Binnen de ring van Herentals, in een omgeving met veel groen, en op wandelafstand van natuurgebied De Hellekens, starten zij in 2015 met de bouw van hun project "De Tuinen Van Herentals".


In een eerste fase zullen er eerst 15 en 18 appartementen gebouwd worden, en uiteindelijk gaan er in 2 fases 54 appartementen bijkomen op de woningmarkt. Einddatum van realisatie wordt voorzien rond 2016-2017. 

Een slimme investering
Grote sterkmaker van het project is het feit dat de appartementen zullen voldoen aan de BEN-norm, de bouwnorm die van overheidswege pas in 2021 opgelegd zal worden. Specifiek betekent dit dat appartementen zogenaamd Bijna Energie Neutraal zijn door een combinatie van oa superisolatie, trippel beglazing, ventilatie, zonwering, passieve koeling en hernieuwbare energie (zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp,...).

Voor de kenners het gaat over E25, K17, en een gemiddelde netto energiebehoefte van 12,95kWh/m². Vooral dit laatste is opmerkelijk, want het is zelfs ongeveer een vijfde van hetgeen voor BEN vereist is.

Gevolg is dat de energierekening nagenoeg nul zal zijn voor de bewoners.
Het spreekt voor zich dat deze appartementen door deze BEN-norm te hanteren ook een hogere marktwaarde zullen hebben. Het prijskaartje is nochtans bewust zeer schappelijk gehouden, wat mogelijk is omdat Dijk & Duin zowel algemeen aannemer als makelaar is.

Proefrijden met een Tesla

Op de maandelijkse netwerkavond georganiseerd door Via-Via in Golfclub Witbos in Noorderwijk stellen ze op donderdag 11 december het project voor aan het grote publiek. Om het groene karakter van het project te onderstrepen, zullen er ook 2 Tesla's (u weet wel, die hoogtechnologische elektrische wagens) aanwezig zijn, waarmee u een proefritje kan maken. U bent welkom vanaf 18u.


Over Dijk&Duin
Dijk&Duin is de firma van Filip Van Dyck, voormalig zaakvoerder van de ramenproducent VERMAT, dat hij meer dan 30 jaar leidde. Het spreekt dan ook voor zich dat met Filip Van Dyck de firma Dijk&Duin genoeg know-how in huis heeft om dit tot een succesvol project te maken.

Lees meer over het project op  www.dijkenduin.be