'Campus De Vesten Herentals is een school met een blik op de wereld', zegt Leen Siongers, leerkracht De Vesten.

'Dat vertaalt zich niet alleen in een ijzersterke pedagogische aanpak, maar ook in uitwisselingsprojecten met buitenlandse scholen.

In het kader van het EU-uitwisseling ERASMUS-project 'STEAM OF COURSE' ontvangt De Vesten deze week 18 leerlingen en 11 leerkrachten uit Turkije, Portugal en Roemenië. Zo kunnen zij kennismaken met onze cultuur en ons onderwijssysteem. Ze verblijven deze week bij gastgezinnen in de omgeving van Herentals. '

Vanmorgen kreeg het internationale gezelschap een fijne ontvangst in Hotel Karmel op de Grote Markt Herentals.

Nele Deckx, lector Artemis Plantyn Hogeschool en leerkracht De Vesten: "De focus van dit project ligt op STEAM. Dat letterwoord staat voor Science Technology, Engineering, Art and Mathematics (wetenschap, technologie, kunst en wiskunde).

Onze school is gespecialiseerd in deze materie en deelt haar ervaringen graag met onderwijsinstellingen uit andere landen. Op onze beurt kunnen wij van hen leren. Zo brachten onze leerlingen reeds een bezoek aan Turkije in februari 2020 en aan Roemenië in oktober 2021.

Leen Siongers, leerkracht De Vesten: "We stelden een zeer interessant programma samen waarbij onze leerlingen en buitenlandse gasten ondergedompeld worden in de wereld van Virtual Reality, programmeren, technisch tekenen, 3D en zoveel meer.

Maar natuurlijk mag ook een kennismaking met onze hoofdstad Brussel en de overheerlijke Belgische chocolade niet ontbreken." Foto's & vid Johan Temmerman/NNieuws.