Stilaan komt de kerstvakantie in zicht. Een vakantie waar velen naar uitkijken, want de coronacrisis vraagt heel wat van onze leerlingen, ouders en leerkrachten. Toch zal het een vakantie zijn met bijzondere maatregelen.

Onze feestdagen zullen er anders uitzien, aangezien we enkel mogen vieren met ons eigen gezin. Hopelijk zijn jullie niet alleen in deze donkere dagen.

Veel rusthuisbewoners zijn dit echter wel. Er zijn zeer strenge maatregelen opgelegd aan de rusthuizen, waardoor de bewoners weinig bezoek mogen ontvangen. Dit zorgt voor een gevoel van eenzaamheid onder zeer veel ouderen.

Jaarlijks zet onze basisschool zich in voor een goed doel. We steunden reeds het rode kruis, de cliniclowns, rode neuzendag,...

Dit schooljaar willen we ons inzetten voor de plaatselijke rusthuisbewoners! Neen, deze keer zamelen we geen geld in.

We willen jullie wel graag vertellen wat we gaan doen.

Op donderdag 17, vrijdag 18 december en woensdag 6 januari brengen de klassen van het 4de, 5de en 6de leerjaar een "tuinbezoek" aan de 3 rusthuizen van Herentals: St-Anna, Vogelzang en Bremdael.

Ze zullen er een kerstlied zingen, een dansje doen en de rusthuisbewoners een hart onder de riem steken. Het personeel van de rusthuizen zorgt ervoor dat de bejaarden een goed plaatsje krijgen aan het raam.

De andere klassen, van peuters tot het 3de leerjaar en ook de kindjes van de Koulaak, zullen voor hen een kerstkaart of tekening maken, een brief schrijven, een knutselwerkje maken,... Deze zullen door enkele collega's afgegeven worden.

Op deze manier hopen we dat ook zij, net als jullie, een hartverwarmende kerstperiode tegemoet gaan.