Het is 4 voor 12, Herken de 4 signalen bij psychische problemen: zo heet de nieuwe campagne van Te Gek!?, de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid en het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie.

De vier signalen zijn: verandering van gedrag _ verandering van emotie _ zich terugtrekken _ zeggen dat het niet goed gaat. Via talrijke Te Gek!?-initiatieven wordt hierrond gesensibiliseerd.

Onder meterschap van Selah Sue en peterschap van Guy Swinnen is het ditmaal de bedoeling mensen bewust te maken van de vier belangrijkste signalen die erop (kunnen) wijzen dat het niet goed gaat met iemand en vooral dat je hier zelf ook iets aan kan doen.

De opstart van de campagne zal dit najaar plaatsvinden en nadien nog jaren doorlopen.

Drijvende kracht Marc Hellinckx stipte al enkele initiatieven aan. Naar goede gewoonte verschijnt er weer een Te Gek!? 

Liefst 25 radio- en 5 televisiespots op VRT zullen in de week van 18 september de broodnodige aandacht van het grote publiek wekken.

Er komt een aparte website 4 voor 12, met onder meer getuigenissen. Later dit jaar verschijnt de vierde Te Gek!?-novelle, ditmaal van de hand van Margot Vanderstraeten.

Er komt een nieuwe Te Gek!?-song en ook op de uitgebreide Te Gek!? Open Geest XL tour in de cultuurcentra van Vlaanderen komen we in een latere editie nog terug.

Alle info over Te Gek !? vindt u op www.tegek.be.