Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Vrienden van het Arabisch Paard schenken €15.000 aan vzw De Schakel

De Schakel

Elk jaar organiseert vzw VAP op de domeinen van Jadem Arabians, de wereldvermaarde stoeterij van Arabische volbloedpaarden in Balen, een veiling van dekkingen van bekende Arabische hengsten. De dekkingen worden geschonken door de eigenaars van de paarden, waaronder verschillende sjeiks uit het Midden-Oosten, en geveild voor het goede doel.  

De Vrienden van het Arabisch Paard hebben maandag €15.000 aan vzw De Schakel geschonken.

Dat goede doel is al vele jaren vzw De Schakel, een Balense organisatie die kwaliteitsvolle zorg wil bieden aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen er terecht in de dagbesteding voor allerlei activiteiten of krijgen er woonondersteuning in dag- en nachtopvang. Tijdens vakanties is er ook voor kinderen met een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsstoornis een fijn aanbod op maat.

“Een veiling van dekkingen van Arabische hengsten… ’t is natuurlijk iets heel anders dan een mosselfestijn of pralineverkoop, maar voor ons in Balen is het ondertussen heel gewoon geworden”, zegt Jo Deprouw, voorzitter van vzw De Schakel. “Het is fantastisch dat we ook dit jaar weer op de steun van de Vrienden van het Arabisch Paard kunnen rekenen. Zeker nu is de mooie opbrengst van de veiling een opsteker, want de voorbije twee jaar konden heel wat andere activiteiten om geld in het laatje te brengen wegens corona niet doorgaan. We zijn aan het bouwen en alle steun is heel welgekomen.”

Voor Christine Jamar, eigenaar van Jadem Arabians en voorzitter van vzw VAP, staat de jaarlijkse veiling met stip in haar agenda: “Ikzelf en de andere Vrienden van het Arabisch Paard vinden het heel belangrijk om iets te kunnen betekenen voor de lokale gemeenschap. Onze vriendschap met De Schakel bestaat al meer dan dertig jaar.

De Schakel is ondertussen in de hele wereld bekend bij eigenaars van Arabische paarden, die graag hun steentje bijdragen om van de veiling een succes te maken. Ik ben heel fier om vandaag dankzij hun steun en die van vele vrijwilligers opnieuw een prachtig bedrag te kunnen schenken.”  Foto Tommy Maes/NNieuws.

De Schakel

Deel dit artikel